Radovi legendarnih predstavnika domaće alternativne scene ostali su zabilježeni za povijest na kultnoj kompilaciji "Bombardiranje New Yorka" ● Obljetničko vinilno izdanje kompilacije objavljeno je ove godine u luksuznom redizajniranom ovitku u nakladi Dancing Beara.  Prvi sajam alternativne kulture u Zagrebu posvećen je domaćoj alternativnoj kulturnoj sceni, a kako bi se dokazalo da je ona i dalje živahna i uvijek prisutna, organizatori će nas uvjeriti već ovaj vikend, 20. i 21. juna, kvalitetnom ponudom programa u kojem se posebno ističe izbor glazbenih gostiju.

Sajam će uz nastup madih nada Detroit Groove Gang obilježiti nastupi predstavnika rock'n'roll heroja hrvatske nezavisne scene – pjesnika i filozofa Loua Profe i Kaotičnih duša, garažnog punk'n'roll benda iz Vinkovaca čije su pjesme "Veče je počela", "Odlazim u pakao" i "Ponovo sam" ostali sačuvani za povijest na izdanju "Bombardiranje New Yorka", kompilaciji bez koje puno stvari u regionalnom rock'n'rollu ne bi bilo isto.
 
Kompilacija koja broji 19 pjesama kultnih imena domaćeg rocka - Majke, Satan Panonski, Messerschmitt, Kaotične duše, Sköl i Machine Gun - je originalno objavljena na LP-u 1989. godine u izdanju kuće Slušaj Najglasnije, da bi 11 godina kasnije Dancing Bear izdao kompilaciju na CD formatu te dodao 8 bonus pjesama. Obljetničko vinilno izdanje legendarne kompilacije objavljeno je ove godine u luksuznom redizajniranom ovitku u nakladi Dancing Beara te se našlo u vrhu najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj prema podacima službene top liste Hrvatske diskografske udruge, a njegov uspjeh još jednom potvrđuje da se utisak ovih izvođača još uvijek cijeni u krugovima ljubitelja dobrog rock'n'rolla.
 
Hvaljeno izdanje "Bombardiranje New Yorka" bit će dostupno u prodaji po promotivnoj cijeni od 130 kuna ekskluzivno na prvom sajmu alternativne kulture. Izdanje po redovnim cijenama pronađite u prodavaonicama ploča Dancing Bear u Zagrebu, Splitu i Osijeku te na www.dancingbear.hr
 
Prvo izdanje sajma alternativne kulture održava se 20. i 21. lipnja u Kulturnom centru Mesnička uz podršku "kralja undergrounda" Zdenka Franjića i Radija Student. Cjelodnevni program starta u subotu od 11 sati. Njime će biti obuhvaćeni brojni aspekti alternativne kulture – izložbe, literatura, stripovi, glazbeni dokumentarci, a o ovoj širokoj tematici govorit će zanimljivi sugovornici na tribinama.

Detaljni program s gostima, satnicama i dodatnim informacijama bit će predstavljen tijekom narednih dana.
 
Subota:

Lou profa (prije koncerta projekcija filma Dnevnik rock zvijezde)
Lutajući DJ Zdena
 
Nedjelja:

Kaotične duše (koncert + promocija albuma)
Detroit Groove Gang
Lutajući DJ Zdena
 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..