Festival ć se održati od 27. do 29. 03. 2020. Prvo izdanje festivala Clave de Cuba nastavak je uspešne priče i početka saradnje sa najuticajnijim kubanskim plesačem današnjice Maykel Fonts-om. U želi da se posetiocima otvore vrata u kubaski svet i tradiciju na autentičan način, organizuje se po prvi put u Beogradu ovaj jedinstveni festval. Perkusionisti, pevači, umetnici i direktor sa ISA instituta preneće svoje znanje tokom trajanja festivala velikom broju gostiju iz Srbije, regiona i inostranstva.

Clave de Cuba festival koncipiran je tako da u 3 festivalska dana možete da posetite radionice u trajanju od 10 sati, ali i da se dobro zabavite na 4 žurke , uz najbolju muziku.

Jedan od najboljih i najtraženijih plesača na svetu Maykel Fonts započeo je karijeru u najpoznatijem kabareu na Kubi, Tropikana u kojem je sticao znanje iz baleta, savremenog i modernog plesa, afra i rumbe.

Cenjen na internacionalnoj sceni podjednako kao i na Kubi svojom plesnom veštinom i muzičkom interpretacijom oduševljava javnost poslednjih 10 godina.

Organizator ovog festivala su Maykel Fonts, kao i plesni klub Al Centro, koji je osnovan 2012. godine sa željom da kroz ples približi publici kubansko nasleđe i tradiciju znatiželjnima a beogradskoj sceni donese raznolikost i prenese autentičnost kubanske kulture.

<<  Oktobar 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
   
 

Putopisi, Intervjui..