Do nedelje bogat program za sve ljubitelje skejtborda i umetnosti - Sinoć je u 20:00 sati u Dorćol Platz-u po prvi put svečano otvoren festival skejtborda i umetnosti - Samit Nesvrstanih. Festival je otvoren izložbom ilustracija (digitalni print) umetnika Soy Panday-a, nakon čega je, po prvi put u svetu, prikazan film Magenta Skateboards snimljen na njegovom putovanju u Indiju. Brojni posetioci, među kojima je bilo najviše skejtera, ono nešto praznog prostora koristili za vožnju, trikove i dobru zabavu.

Muzički podlogu brzog ritma su pružali Ali Guney i DoTheMath.

Ranije u toku dana uspešno je uspešno održana foto/video radionica, a danas se taj program nastavio DIY (Uradi sam) radionicom. Večernji program je smešten u Domu omladine Beograda, gde čekamo premijeru sedmogodišnjeg projekta Tomasa Campbell-a “Ye Olde Destruction”, nakon čega se ekipa spušta u klub Dim (Cetinjska 15).

Poslednja dva dana Samita nesvrstanih glavna atrakcija je skejt takmičenje – skejteri će se skupiti u subotu, 14.septembra, na platou ispred Hrama Svetog Save, odakle se nastavlja vožnja kroz grad.

Uveče je dodela nagrada i izložba Glena Foxa u  prostoru Kvaka 22.

Muzički program je u klubu Drugstore uz tri Hard core benda (Bednico, Св.Псета i Yuri, a DJ Lule će imati specijalan punk DJ set.

U nedelju, poslednjeg dana festivala, program je dosta sporiji – piknik u Zvezdarskoj šumi, roštilj i projekcija filmova uz podršku Filmstreeta. Najveća atrakcija će biti spust na liniji autobusa  65, sa ciljem - klub 20/44,  gde je najvaljeno svečano zatvaranje festivala.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..