Ostalo je još deset dana do početka prvog izdanja Montenegro Beer Festa, koji se održava od 26. do 28. jula na Cetinju. Tokom tri festivalske večeri Cetinje će biti centar najbolje zabave u regionu. Na centralnoj bini će nastupiti neki od najpopularnijih regionalnih bendova koji će posetiocima pružiti više od 23 sata besplatnog muzičkog programa praćenog vrhunskom produkcijom. Svako veče koncerti počinju u 19 časova, a prvi će nastupati crnogorski demo bendovi. Potom će mikrofon preuzeti neki od najboljih rock bendova iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, a većina njih će po prvi put svirati na Cetinju.

Prvo veče će nastupiti bendovi koji na koncertima nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Posle E-playa, Dragoljuba Đuričića i Perpera, od 23 časa Cetinjem će odzvanjati hitovi Van Gogh-a, jednog od najpopularnijih srpskih rock’n’roll bendova. Potom će noć ispuniti tri sata žestokog panka Brkova i Pankreasa.

U subotu 27. jula će nakon hard rock zvuka podgoričkog Freedoma, posetioci uživati u bezvremenskim hitovima Kikija i Pilota, a prvi koncert posle pet godina pauze upravo na Cetinju će održati beogradska grupa Negative. U nastavku večeri će nastupiti Eyesburn, Zoster i Bad Copy. Poslednje veče festivala će se smenjivati vrhunski muzičari čiji se koncerti ne propuštaju. Šobić tribute band će izvoditi pesme legendarnog crnogorskog kantautora Miladina Šobića, a iz Beograda na Cetinje stižu Neverne bebe, Bajaga i Instruktori i Električni orgazam. Festival će zatvoriti hrvatski rok bend Let 3.

Zagrevanje za festival, koji organizuju grad Cetinje i Beogradska kulturna mreža, počeće već 18. jula održavanjem raznih programskih sadržaja. Očekuje se više hiljada posetilaca i turista koji će pored odlične večernje zabave na koncertima, u toku dana biti u prilici da posete i upoznaju se sa istorijskim blagom crnogorske prestonice kulture. Na više lokacija u gradu posetioci će moći da uživaju i u gastronomskim specijalitetima i brojnim pivskim ukusima. Turistička organizacija Cetinja i svi ugostiteljski i smeštajni kapaciteti su spremni da prihvate sve goste koji će zbog festivala boraviti u gradu, a Cetinjani će pokazati da su odlični domaćini, željni druženja i interakcije sa okruženjem.


<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..