Sedamnaesti Summer3p festival, koji se održava od 26. do 28. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera najavljuje poznata imena svetske elektro scene, ali i uzbudljiv prateći program. Čuveni producent, DJ i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće Mo'Wax, James Lavelle, nastupiće kao najveća zvezda 17. Summer3p festivala 26. jula, a dan ranije biće održana u okviru 26. Festivala evropskog filma Palić, u bioskopu Abazija projekcija filma "The Man From The Mo'Wax" upravo o životu i radu Lavella. Gostovanje eminentnog engleskog producenta, osnivača legendarnog projekta UNKLE, rezultat je saradnje Festivala evropskog filma Palić i Summer3pa.

Iste večeri nastupiće i iskusni mađarski DJ Davko, dok će sutradan, u subotu 27. jula, cenjeni francuski DJ Matt Sassari predstaviti svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Nakon Matta nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda WeLove: izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki.  

Summer3p će i u okviru ovog izdanja predstaviti najbolju selekciju lokalnih DJ-eva: Chrono aka Daltonist, Migazz, Ascaloon, Hansol b2b No Else, Andy Dee i Neomodern.

"Nakon 16 godina na termalnom bazenu, 17. izdanje Summer3p festivala promeniće lokaciju. Trenutno je bazen gradilište i do povratka na staru lokaciju, Summer3p će se održati na Muškom štrandu na obali jezera kod nekadašnjeg ulaza na termalni bazen. Produkcija i koncept ostaju nepromenjeni: dnevni program, noćni program, radionice, sport, muzika i popularni Porodični dan u nedelju.

Ove godine imamo b2b saradnju sa Festivalom evropskog filma, naime, DJ James Lavelle iz Engleske nastupiće na Summer3p festivalu a dan ranije, u okviru fimskog festivala, u bioskopu Abazija, biće prikazan dokumentarac o njegovom turbulentnom životu koji je izuzetno živopisan i zanimljiv.

Prvi put, imaćemo i DJ zvezdu iz Francuske a to je Matt Sassari koji će razmrdati elektro ekipu na njemu svojstven način. Biće tu još i izvođači iz Italije, Mađarske i proverena domaća podrška.

Bez obzira na sve izazove sa kojima se suočavamo tokom organizacije i same implementacije festivala, odlučili smo da nastavimo u istom ritmu vođeni našom misijom da predstavljamo savremene muzičke svetske trendove, čemu u prilog najbolje govori cena ulaznice koja je za sličan tip dešavanja u našoj zemlji znatno skuplja. Drago nam da je Grad Subotica prepozano naš trud i pruža nam podršku da istrajemo i nastavimo u AŠC duhu: "Anti Šund Corporation - Education For The Nation", izjavio je povodom predstojećeg festivala Oliver Tomić, direktor komunikacija.  

Festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim radionicama za najmlađe, i “Porodičnim danom” u nedelju, 28. jula, koji će ponuditi zanimljive sadržaje za celu porodicu.
 
Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi  EFFE etiketu za 2017/2018 i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije. O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Video:
UNKLE - Be There
Matt Sassari – Akuyeri

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..