Minilinija, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi, Molnari mnogi drugi na četvrtom Outhide festivalu!  Bliži se četvrti Outhide festival, koji se održava u Park – šumi Kraljevica pored Zaječara 26. i 27. jula.Kao i prethodnih godina, organizatori su pripremili bogat muzički program na tri stejdža. Publika će uživati u nastupima vodećih imena domaće elektronske muzičke scene, ljubitelji live performansa moći će da čuju popularne izvođače iz čitavog regiona, a program nudi i brojna zanimljiva izvođenja mladih, neafirmisanih umetnika,koji su odabrani putem konkursa. 

Za sada su objavljeni izvođači Minilinija, Kristijan Molnar, Svemirko, Who See, Buč Kesidi, Kablovi (MKDSL i Peđa Milutinović), Coeus, Felver, Killo Killo, Monosaccharide, Dimitrije Dimitrijević (Igralom), Naopak & Infamous, I Bee & Taz, JAL, Agos, Deterdžentlmen, Fokus, Spliff, ali organizatori kažu da tu nije kraj.

Pre samog događaja su u planu brojne aktivnosti u promotivnom periodu, kao i prateće aktivnosti u nedelji pre muzičkog dela festivala.Neće izostati ni graffiti zonau skladu sa dugogodišnjom grafiterskom tradicijom Zaječara, kao ni gastronomska manifestacijaza hedoniste. Pravo osveženje biće i dečji program za roditelje i najmađe posetioce.
Stvaranje festivala alternativne kulture u gradu na dva Timoka nije slučajno i nije se desilo preko noći. Outhide – festival muzike i umetnosti, nastaje u godinama kada postaje teško da se autorska muzika nekomercijalnog zvuka plasira široj populaciji kao nešto što u svojoj biti ona jeste, potreba stvaraoca da publici prenese svoj „vajb“ – ako govorimo modernim jezikom.

“Zaječar je uvek imao svoj „vajb“, a imao je i festivale kao što su Gitarijada, ZALET, Dani Zorana Radmilovića, poznatiji kao Zoranovi Dani. Danas Outhide Festival nastaje dakle sasvim logično, iako se prividno čini da je iznenadno i neočekivano”, kaže Mladen Stefanovski, jedan od organizatora Festivala.
 
Ono što organizatori posebno naglašavaju je da je za posetioce i ove godine obezbeđen besplatan kampmeđu četinarima u Kraljevici. Nije zgoreg naglasiti da ovo izletište, koje se nalazi u samom Zaječaru, ukrašava spomenik palim borcima u NOR- u i žrtvama fašističkog režima umetnika Vladimira Veličkovića.

Trenutna cena karte je 1000 dinara, ali se očekuju razne akcije, kao i promotivne cene koje će nuditi po gradovima. Zato je bitno da pratite njihove profile na društvenim mrežama za više informacija, ne propustite ponude za karte na https://www.ddtickets.rs/SR/Events/88/Outhide-Festival-2019/1597/1/.linku i uživate na besplatnim #outhide2019 promo događajima.

Ovako je to izgledalo prošle godine (Aftermovie 2018): https://bit.ly/2Hp0wq6

Festival sprovodi Timočki Omladinski Centar u saradnji sa drugim organizacijama na teritoriji grada Zaječara.

Zvanični ivent: https://www.facebook.com/events/321712521883479/
Site: https://bit.ly/2TMxINi
Instagram: https://bit.ly/2T3rlRi

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..