Gitar Art Festival, Ustanova Gitarijada i Muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Zaječara organizovali su još jednu promociju Kreativnog Kursa Gitare u Džez kafeu u Zaječaru. Ljubica Lazić, ispred Guitar Art Festivala upoznala je sve prisutne sa programom, koji Kreativni Kurs Gitare nudi, a koji će u Zaječaru početi tokom druge polovine oktobra.


Kreativni Kurs Gitare prati školski kalendar, što znači da se program odvija u vremenskom intervalu od oktobra, a završava se tokom juna. U sklopu obavezne i redovne nastave, Kreativni Kurs Gitare organizuje 62 časa gitare, kao i 8 časova dodatne nastave, u cilju da svaki polaznik ima mogućnost da nadoknadi izgubljene časove. Polaznike kursa očekuju dva velika nastupa, novogodišnji koncert i završni nastup.  Takođe, tokom trajanja Guitar Art Festivala, koji će biti održan u Beogradu u martu 2016. godine, polaznici imaju organizovana predavanja kod najvećih gitarista sveta, radionice, posetu večernjem koncertu i svoj KKG koncert.


„Dobar program učenja gitare pruža mogućnost da iz najmlađih izvuče ono najbolje. Između ostalog, suština kursa je, da se oni dobro osećaju i da se kroz druženje i rad otvore i budu to što jesu“  rekao je, Boško Radojković, osnivač i direktor Gitar Art Festivala.


Podsećanja radi, Ustanova Gitarijada Zaječar i Guitar Art Festival zvanično su potpisali protokol o saradnji početkom 2014. godine.


Na promociji je najavljen i  veliki koncert prilikom otvaranja 50. jubilarne Gitarijade, kada će na najdugovečnijoj rokenrol manifestaciji nastupiti polaznici kursa iz svih gradova Srbije. Jedan veliki “orkestar” od oko 300 gitarista, polaznika kursa i velikih gitarskih zvezda prirediće nezaboravan spektakl, kako je rečeno, na kasno antičkom lokalitetu carske palate “Felix Romuliana”.

“Tu smo da kao jedna od Ustanova kulture, doprinesemo promociji muzičke kulture, ali pre svega i instrumenta na kome se zasniva brend  grada Zaječara, u ovom trenutku. Program otvaranja 50. Gitarijade biće upravo u znaku Kreativnog Kursa Gitare, gde će nastupiti oko 300 polaznika iz cele Srbije, a pred kojima će stajati eminentna imena ” istakao je direktor Ustanove Gitarijada, Perislav Ducić.


Profesor Boris Miloradović rekao je, da se prilikom pohađanja kursa kreće od najosnovnijih stvari, a da se potom otvara jedan novi mozaik.


Svi oni koji žele da pohađaju Kreativni kurs gitare u Zaječaru, mogu se informisatii putem telefona 064 25 67 203 ili na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Upis je u toku!

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..