Nakon zvaničnog potpisivanja protokola o saradnji između predstavnika Gitarijade i Bedem Festa u press centru nikšićkog festivala, na glavnoj bini nastupio je riječki bend Syleth, sveukupni pobednik 49. Gitarijade po odluci Stručnog žirija, čime je zvanično počela promotivna turneja 50. Gitarijade.


Sastavu Syleth, kao nagrada za najbolji bend na najdugovečnijoj rock manifestaciji sleduje snimanje i izdavanje albuma, kao i PR podrška.


Pobednici ovogodišnje Gitarijade neposredno posle tonske probe prisustvovali su potpisavnju Protokola o poslovnoj saradnji dva festivala i tom prilikom izjavili:


“Čast nam je i zadovoljstvo da sviramo na Bedem festu, iako to naravno dodatno predstavlja i veliku odgovornost, jer moramo pokazati da smo zaslužili večeras biti ovde. Ono što planiramo u narednom periodu jeste realizacija nagrade koju smo osvojili na 49. Gitarijadi, snimanje albuma zbog čega smo jako sretni, jer postojimo već pet godina, pa je red da taj svoj rad nakon demo snimaka krunišemo i zvaničnim izdanjem.”


Oni planiraju da svoj debitantski album “More Than 60 Lies” upotpune i akustičnom verzijom pesme “The User”, za koju su sredinom 2014. godine snimili svoj prvi spot.


Bedem Fest će biti završen u nedelju 6. septembra, a do tada, nikšićka publika imaće prilike da čuje još dobrih koncerata, koje će između ostalih održati, Josipa Lisac, Deal Arno Bend, Gospoda Glembajevi, Kanda Kodža i Nebojša, Marčelo i mnogi drugi.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..