Odlukom Organizacionog odbora 49. Gitarijade, Vladimir Janković – Džet, muzičar i novinar, novi je dobitnik Memorijalne nagrade “Kostadin Kostadinović – Čauš”, koja se dodeljuje za izuzetan doprinos afirmaciji muzičkog stvaralaštva mladih. Beogradski strastveni kolekcionar ploča svirao je bas gitaru u grupi Crni biseri. Prvi nastup sa ovom grupom imao je 8. marta 1964. godine.

 

Nadimak je dobio po Jet Harrisu, basisti grupe The Shadows. Po prestanku rada Crnih bisera, u grupu Tunel okuplja, Ljubu Ninkovića (gitara) i Stevu Stevanovića (bubnjevi). Tunel prestaje sa radom 1992. godine, a Vlada Džet radi kao urednik Radio programa “202“ na Radio Beogradu. Godine 1987. dobio je Majsku nagradu za organizaciju rok koncerata i legendarnog programa Hit “202“, a dugi niz godina, Džet je bio i predsednik žirija zaječarske Gitarijade.

 

Danas svira bas gitaru i prvi je vokal sastava Vlada Džet Band. Na Radio Beogradu 202 vodio je emisije, između ostalih: „Linija za rokenrol“  „Demo ekspres“ i "Hit 202",  u kojoj, i kao penzioner, i dalje sarađuje.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..