Belgrade Beer Fest sa ponosom najavljuje veliko ime svetske klupske i festivalske scene, holandske producente i DJ-eve Kraak and Smaak Live koji će nastupiti u subotu 22. avgusta na Ušću. Trio Kraak and Smaak je na sceni deset godina, a karijeru su počeli albumom „Boogie Angst“. Njihov nastup je jedan od najpopularnijih muzičkih događaja u svetu, a odlikuje ga kombinacija funk – disco – house zvuka.

 

Početak njihove karijere obeležio je brz uspon u prvu ligu evropske i svetske scene, pre svega, zahvaljujući nastupima na prestižnim festivalima i u klubovima od Amerike do Australije. Izlaskom drugog albuma Plastic people 2008. godine i singla Squeeze me, Kraak and Smaak su osigurali svoje mesto na muzičkoj sceni i dočekali da ih prestižni britanski magazin IDJ, poredi sa velikanima kao što su Chemical Brothers, Moby i The Prodigy.  Neposredno nakon toga nastupali su i na najpoznatijem svetskom festivalu Glastonbury.  

 

Zahvaljujući velikoj popularnosti u SAD, dospeli su i u čuveni šou Džimija Kimela (Jimmy Kimmel), na njihov rad se osvrnuo najpoznatiji bloger Perez Hilton, a čak je i namrgođeni Kanje Vest izjavio kako je njihov veliki fan. Danas su Kraak and Smaak prerasli u međunarodni cross over nastup koji dominira scenom, bez obzira da li je u pitanju klub ili festival i bez obzira koji muzički pravac drugi, pre ili posle njih sviraju.

 

Dakle, na njihovom nastupu ne očekujte neupečatljive mikseve sa laptopa, već binu punu muzičara i pevača koji svoj stav izražavaju nastupom koji je najbolja mešavina svirke i DJ seta.

 

Kraak and Smaak Live su peto veliko ime koje najavljuje ovogodišnji Belgrade Beer Fest. Podsećamo vas da će ovog avgusta nastupati još Riblja čorba, Rundek Kargo Trio, Kiki Lesendrić & Piloti i DJ Rodžer Sančez (DJ Roger Sanchez).

 

Poznati britanski magazin „Independent“ u tekstu koji je objavljen u petak, 10 jula, pozvao je svoje čitaoce da prilikom posete Beogradu obavezno posete Belgrade Beer Fest koji počinje 19. avgusta, a gde će svi posetioci moći da uživaju u, kako su naveli, besplatnim "večernjim svirkama."

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..