Treće izdanje Southern Soul festivala Montenegro završeno je jutros nakon višečasovnog back2back nastupa svih izvođača koji su ostali do kraja festivala. Velika ulcinjska plaža, Copacabana i Dolcinium Kite Club, po treći put za redom bili su domaćini ovog jedinstvenog festivala, koji je predstavio izuzetan muzički program sa blizu 40 imena sa svjetske muzičke scene. Festival je kao i u prethodna dva izdanja imao tri bine, na kojima su se smenjivali bendovi i DJ-evi i to u periodu od 14h pa sve do izlaska sunca.

 

 

Southern Soul je do sada zabeležio najbrojniju publiku, te je u toku četiri dana festival posetilo blizu 9.000 ljubitelja soul, jazz, funk, hip hop, disco i house muzike.

 

Tokom četiri festivalska dana publika je uživala u DJ nastupima i koncertima koje su priredile velike zvezde pomenutih muzičkih pravaca. Prve večeri festivala publiku su zagrijali Alex Nut i Gilles Peterson, koji su nastupili u intimnoj atmosferi bar stejdža. Gilles je svojim tročasovnim setom opravdao prošlogodišnji izostanak, imao je nesvakidašnju komunikaciju sa publikom i pored odličnog muzičkog izbora, mnoge je oduševio svojom pristupačnošću.

 

Petak je imao bogat koncertni program, a nezaboravne nastupe su imali Matthew Halsall Quintet, i to baš na zalazak sunca, Vanessa Freeman and The Elliptics i  Fatima and The Eglo Band. U plažnom baru Detroit Swindle, Kito Jempere i Eddy Ramich bili su odgovorni za savršenu zabavu do ranih jutranjih časova.

 

Trećeg dana festivala mnogobrojna publika uživala je u muzici velikog broja izvođača, među kojima izdvajamo nastupe: Werkha, Dorian Concept, DJ Spinna, DJ Nature i Jeremy Underground.

 

Poslednji dan trećeg Southern Soul festivala biće upamćen po čarobnom koncertu Jarrod Lawsona, kao i višečasovnom dnevnom DJ setu japanskog DJ-a i člana čuvenog benda Kyoto Jazz Massive - Shuye Okina.

 

Intimna atmosfera ovog festivala, učinila je većinu pomenutih nastupa još nezaboravnijim i posebnijim.

 

Southern Soul spada u takozvane boutique festivale koji se odlikuju intimnom atmosferom, te su zahtjevni putnici i ljubitelji muzike otkriti pravi ljetnji raj.

 

Organizatori najavljuju još bolji program sledeće godine, a pripreme kreću već od naredne nedjelje.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..