Gitarista Petar Janković pred oko stotinak ljubitelja klasične gitare na centralnom gradskom trgu izvodio je dela Hosea Luisa Merlina, Horhea Kardozoa, Franciska Tarege i drugih. Ono što Jankovića takodje vezuje za Zaječar je i Kreativni kurs Gitare, čiji je on tvorac i koji se u ovom gradu, ali i u još 19 gradova u Srbiji, organizuje za sve one koji žele da brzo nauče da sviraju ovaj instrument. Kreativni kurs gitare u Zaječaru organizuju Guitar Art Festival, Ustanova Gitariajda i Muzička škola „Stevan Mokranjac“.

 

Petar Janković istakao je , da mu posebno zadovoljstvo predstavlja nastup u Zaječaru, gradu gitare, gradu Gitarijade, koja je kako kaže izdržala test vremena i predstavlja instituciju za sve nas.

 

Nakon nastupa Petra Jankovića, polaznici njegovog Kreativnog Kursa Gitare, pokazali su publici šta su za protekla 4 meseca naučili.

 

Koncert klasične gitare je samo jedan u nizu dogadjaj, koje će zajedno organizovati Guitar Art Festival i Ustanova Gitarijada u okviru svoje saradnje.


Boško Radojković, osnivač i direktor Guitar Art Festivala rekao je da će Guitar Art Festival doći i na 49. Gitarijadu.

 

„Imaćemo koncerte Miroslava Tadića, Daniela Markeza, koji će držati upravo to, predavanja namenjena akustičnim i električnim gitaristima, koji su samouki, ne znaju note, ali su vrlo talentovani“.

 

Pečat obeležavanju Svetskog dana muzike, dao je nastup odličnog dua, koji čine Aleksandra Stojanović i Ivica Popović. Oni su izveli pesme Dženis Džoplin, Tine Tarner, benda AC/DC i drugih. Njihova energija, koju nose sa sobom i emituju tokom nastupa nikog ne ostave ravnodušnim, tako je bilo i ovog puta. Velikim aplauzom završena je još jedna proslava dana muzike u Zajčaru.

 

Obeležavanje Svetskog dana muzike, realizovali su: Ustanova „CEKIT” centar za kulturu i turizam grada Zaječara, Muzička škola „Stevan Mokranjac“ Zaječar i Ustanova Gitarijada Zaječar, a pod pokrovitelstvom grada Zaječara.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..