Od 22. do 24. maja, na Kalemegdanskoj tvrđavi, Beogradski Manifest i JP Beogradska tvrđava organizuju prvi veliki festival manifestacija “Beogradski manifest” na kome će i Gitarijada imati još jednu veliku promociju, u okviru koje, na štandu ove najdugovečnije rok manifestacije, možete saznati sve o ovogodišnjem programu, uslovima konkursa za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi, ali i upoznati se sa njenim istorijatom.


Tokom tri festivalska dana Beogradskog manifesta na bini “Kultur Šok”, Ustanova Gitarijada će prirediti i tri koncerta.


U petak 22. maja, od 17 sati, nastupiće pobednici 48. Gitarijade po glasu publike, “Meda Vuk i Sandokan” iz Petrovca na Mlavi. Narednog dana, u subotu, na istom mestu sa početkom u 20 časova, nastupiće “Orthodox Celts”, sastav, koji uspešno spaja tradicionalnu irsku muziku sa elementima popa i roka, dok će poslednjeg dana festivala nastupiti i pobednici 46. Gitarijade, po odluci stručnog žirija “Bas i Stega”, čiji je nastup zakazan za 17 časova i 30 minuta.


Festival Beogradski manifest se održava  na lokaciji Gornjeg i Donjeg grada Kalemegdanske tvrđave u srcu Beograda. Procena je, da će festival za tri dana posetiti više od 100.000 ljudi.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..