Kolektiv Dis-patch, koji je u Beogradu od 2002. do 2010. godine realizovao devet izdanja istoimenog festivala, najavljuje svoju novu produkciju nazvanu +++ (PlusPlusPlus) u saradnji sa klubom Drugstore -  48-časovni non-stop muzički događaj koji će biti održan od 3. do 5. jula na planinskoj lokaciji južno od Beograda, kao i prvi promotivni događaj 10. aprila u Beogradu.


Iako svojim formatom ukazuje na novu festivalsku produkciju Dis-patch-a, organizatori insistiraju da PlusPlusPlus (+++) nije još jedan novi festival, već jedinstveni događaj i muzičko iskustvo u trajanju od 48 sati koji će biti realizovano kroz saradnju Dis-patch kolektiva i kluba Drugstore. Od 3. do 5. jula, na lokaciji koja će biti prilagođena za održavanje ovakvog događaja i neophodnu infrastrukturu, publici će se predstaviti oko 20 domaćih i nekolicina izabranih inostranih izvođača.

 

Pored novog, neobičnog konteksta za održavanje ovakvog događaja želja je i da se kroz način na koji će on biti pripreman i organizovan - kroz DIY pristup i direktno učešće lokalne i kreativne zajednice - ponudi alternativa uobičajenim, korporativnim festivalima i publici pruži prilika da uživa u pretežno live nastupima izabranih domaćih i inostranih autora - pod otvorenim nebom, na vrhunskom ozvučenju i u magičnom šumadijskom ambijentu. Inspirisan događajima kakvi su bugarski Artmospheric ili japanski Labyrinth, +++ će nastojati da bude otvorena platforma za ljubitelje kvalitetne elektronske muzike i sve one koji su željni novih iskustava u zajedničkom prirodnom ambijentu.

 

Za 10. april, u saradnji sa klubom Drugstore, najavljen je promo i benefit party uz specijalnog gosta iz Detroita i jednog od najistaknutijih DJ-eva američke underground klupske scene Dereka Plaslaika. Kao tinejdžer zaveden Mojo i Wizards kasetama i singlovima Minor Threat, Plaslaiko je pratio bitove iz svog rodnog grada 20 milja južno od Detroita sve do epicentra detroitskog techna, koji je u tom trenutku bio u svom trećem talasu uspeha. Brzo je dobio reputaciju DJ-a koji servira setove futurističke techno muzike koji su klinički precizni, sofisticirani i izrazito senzualni. 2004. godine odlučio je da se preseli na istok i postavi novu bazu u Njujorku, odlučan u nameri da delić atmosfere Motor City-a prenese u “Veliku jabuku”. Derek, koji je 2006. godine bio proglašen za “najboljeg techno DJ-a u Njujorku” od strane magazina Village Voice, trenutno je jedan od rezidenata u okviru njujorške organizacije The Bunker, a trenutna baza mu je Berlin.

 

Od 2010. objavio je nekoliko izdanja za Perc Trax i  Interdimensional Transmissions, dok se njegovi podcasti redovno pojavljuju na renomiranim sajtovima i blogovima. Krajem 2014. godine Plaslaiko je ponovo bio u centru pažnje kao izvođač koji je realizovao najduži ikada Boiler Room nastup (OVDE), kada je iz svog berlinskog stana puštao muziku i streamovao punih 12 sati, uz raznovrsni i uzbudljivi muzički izbor kakav bi samo neko kao on bio u stanju da ostvari.

 

Domaću podršku pružiće Schwabe, Piece of Shh..., WhyBaneWhy i Moodswinger, dok će sav prihod od događaja biti iskorišćen za produkciju centralnog +++ događaja. Više informacija o +++ mogu se očekivati tokom aprila, dok svi oni zainteresovani da se na bilo koji način uključe u realizaciju događaja mogu pisati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..