Od 10. do 15. marta 2015. - Guitar Art Festival uživa status jednog od najvećih i najistaknutijih festivala klasične gitare u svetu. Nakon petnaest godina dovođenja najvećih svetskih gitarista, nastavlja se tradicija i organizator sa ponosom može da predstavi ovogodišnji program XVI Guitar Art Festivala. Festival je postao vodeći centar za premijere, koncerte, kao i za razmenu znanja, prakse i iskustva među gitaristima iz celog sveta.

 

 

Kreiran je osoben koncept prezentacije gitarske muzike, vrednosti i savremenih tendencija. Takvim konceptom festivala, ali i sadržajem koji se idealistički birao i gradio, organizator je uspeo u svom prvobitnom motivu, da otvori prozor u svet visoke muzičke umetnosti i da taj svet dovede kod nas.

 

KONCERTNI PROGRAM / 10 - 15. mart 2015.
 
Utorak, 10. mart – Sava Centar (Velika sala)
CEREMONIJA OTVARANJA
20:00 – Giorgios Dalaras
 
MAJSTORSKE RADIONICE -predstavljaju individualnu nastavu uz pasivno praćenje i odvijaće se u prostorijama srednje privatne škole Dositej u sklopu dnevnih aktivnosti u toku pre i popodneva, istovremeno u više učionica, za sve aktivne i pasivne učesnike.
 
TEORIJSKA PREDAVANJA -  predstavljaju grupnu nastavu za sve učesnike festivala, koja će se u sklopu dnevnih aktivnosti održavati u Domu omladine, prostorijama privatne škole Dositej, Institutu Servantes i Impact Hub-u Beograd.

 

Nedelja, 15. mart - Institut Servantes

 

12:00 – Daniel Cesares Flamenko "Flamenko gitara, glas i ples"
14:00 – Pako Marin "Izrada klasične gitare"
15:00 – Gaj Trevis "Promocija klasične gitare u savremenim medijima"

 

Koncertni program Festivala u Domu omladine Beograda

 

Velika sala - Sreda, 11. mart


19:00 – OMAN KAMINSKI
20:00 – PEKINŠKI GITARSKI DUO/BEIJING DUO
21:00 – KRAJIŠNIK & TASIĆ DUO

 

Velika sala - Četvrtak, 12. mart


19:00 – ANABEL MONTESINOS & MARKO TAMAJO/
ANABEL MONTESINOS & MARCO TAMAYO
20:00 – HORHE KABALjERO/JORGE CABALLERO
21:00 – GITARSKI KVARTET MINEAPOLIS /
MINNEAPOLIS GUITAR QUARTET

 

Velika sala - Petak, 13. mart


19:00 – EMANUELE BUONO/EMANUELE BUONO
20:00 – EVROPSKI GITARSKI KVARTET /
EUROPEAN GUITAR QUARTET
21:00 – ANKA TRIO


Velika sala - Subota, 14. mart


20:00 – TRIO ESPRESIVO/TRIO ESPRESSIVO
21:00 – DANIJEL KASARES / DANIEL CASARES GROUP

 

Velika sala - Nedelja, 15. mart


19:30 – SVEČANO ZATVARANjE & DODELA NAGRADA
20:00 – AUTORSKO VEČE - VOJISLAV IVANOVIĆ & DUŠAN BOGDANOVIĆ

 

TEORIJSKA PREDAVANjA - Grupna nastava za sve učesnike festivala koja će se u sklopu dnevnih aktivnosti održavati u Domu omladine Beograda, prostorijama privatne škole Dositej, Institutu Servantes i Impact Hub-u Beograd.

 

Dom omladine Beograda - Subota, 14. mart


15:00 – THOMAS FELLOW:
“NOVE TEHNIKE I ZVUKOVI U JAZZ, FINGER STYLE I WORLD MUZICI”
16:00 – RENTKO DIRKS/REENTKO DIRKS:
“FLAMENKO SUSREĆE FANK - NEOBIČNE UDARAČKE TEHNIKE NA GITARI”
17:00 – JAN ERIK PETERSEN: "BAH U KLASIČNOJ GITARI"

 

GUITAR VISUAL ART
Dom omladine Beograda
(10 – 15. mart 2015)

 

Izložba koja predstavlja retrospektivu prvih 10 godina Guitar Art Summer Festa u Herceg Novom. Različiti vizuelni mediji i odabrani novljanski umetnici obradiće vezu grada koji je prozvan utočištem umtnosti i kulture, sa građenjem i stvaranjem publike, ljubitelja i poštovalaca, danas već poznatog primorskog festivala. Izložba je omaž i lični izraz umentika na bogatu umetnost i kulturu grada, u kome je Guitar Art Summer Fest uspeo da postane deo njegove istorije. U okviru Guitar Visual Arta organizuje se i konkurs za student fotografije, novinarstva i video i audio produkcije. Cilj ovog segmenta festivala je želja da drugim umetničkim stvaraocima obezbedimo edukaciju, praksu i promociju. Studenti će stvarati dela po umetničkim kategorijama koje će kao svoj subjekat / objekat imati gitaru.


GUITAR ART WORLD
Dom omladine Beograda
(14 – 15. mart 2015)

Segment festivala koji je posvećen gitaristima svih profila i kreativnoj muzičkoj edukaciji za decu i odrasle kroz sledeće aktivnosti: Guitar Open Stage, kreativne radionice klasične, akustične i električne gitare sa poznatim gitaristima, kao i muzičke radionice za najmlađe.


GUITAR ART EXPO
Dom omladine Beograda
(14 – 15. mart 2015)

Cilj Guitar Art Expo-a je okupljanje najznačajnijih institucija i ličnosti alternativne gitarske scene. Kroz saradnju sa Gitarijadom Zaječar i Demo Masters takmičenjem. Guitar Art Expo predstavlja najbolje bendove na takmičenju i večernjim koncertima, organizuje rok klinike i rok fotografije.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..