48. Gitarijada u Zaječaru uspešno je održana, uprkos vremenskim nepogodama koje su je pratile gotovo od prvog dana, a mnogi bi se složili da je ovo bilo njeno najbolje izdanje. Bogat i raznovrstan program i pozitivna energija doprineli su izuzetnoj atmosferi koju ni kiša nije mogla da poremeti.

 

Tokom dve polufinalne večeri predstavilo se četrnaest izuzetnih takmičarskih bendova, te je sedmočlani žiri u sastavu Branimir Lokner, Panta Džambazoski, Dragiša Radulović, Igor Bašin, Dragutin Matošević, Igor Polak i Nenad Kuzmić bio na velikim mukama. Ipak, posle dužeg većanja doneta je odluka da titulu najboljeg benda ove godine ponese sastav Holographic Human Element iz Travnika, D Zoo iz Subotice proglašeni su za najbolji bend po odluci stručnog žirija sa teritorije Srbije, a publika je najviše glasova dodelila grupi Meda Vuk i Sandokan iz Petrovca na Mlavi čiji je gitarista Nenad Stojković proglašen za najboljeg gitaristu od strane Ilustrovane Politike.

Treba napomenuti da treće i četvrto mesto po odluci žirija dele bendovi GodDamn i Revolt, dok je Smoke Shakers iz Makedonije osvojio peto mesto.

Najbolje bendove očekuju snimanje, produkcija i izdavanje albuma, snimanje spotova kao i PR i infrastrukturna podrška od strane Ustanove Gitarijada.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..