Završilo je treće izdanje hrvatskog NEW YORKER FRESH ISLAND Festivala kojeg je u 3 dana i 3 noći posjetilo preko 20 000 gostiju iz preko 40 zemalja. NEW YORKER FRESH ISLAND FESTIVAL u samo tri godine održavanja pozicionirao se kao jedan od najbitnijih ljetnih događaja u Europi čemu svjedoče mnogobrojna svrstavanja stranih medija u «Top 10 najboljih europskih festivala» gdje mu društvo prave velikani poput Exit, Sziget, TomorrowLand ili Ultra festivala.  

 

Oni su mali ali su veliki.

 

Ovogodišnje, treće po redu izdanje opravdalo je tu titulu sa dubko rasprodanim koncertima glazbenih rap zvijezdi Rick Ross-a, Method Man & Redman te Mobb Deep-a. Prepuni klubovi, Aquarius, Papaya i Kalypso, domaćini festivala, razganuli su svakog izvođača koji je stupio na pozornicu, a euforična atmosfera nije skidala osmjehe kod publike. Osim glavnih pozornica, festival su dodatno začinili i Boat Party-iji koji su se u ritmu hip hop-a predvođeni najboljim europskim dj crew-ima njihali na pučini uz zalazak sunca. Za sve VIP goste organiziran je i Pool Party na bazenima hotela Luna koji je okupio samu elitu festivala na kojem se i sam Redman došao zabaviti.

 

Vrijedno je spomenuti i nastupe elite plesača svjetskog kredibiliteta koji su u Novalji doputovali zbog prvog hrvatskog plesnog kampa Adria Dance Camp, a svoje su slobodno vrijeme između radionica provodili na pozornicama festivala gdje su svojim akrobatskim pokretima zaustavljali dah publike. Tako je plesnim nastupima te prikazivanjem filmića na video pozornici kluba Aquarius odana i počast najvećoj domaćoj breakdance legendi, Goranu Kolareku.

 

Festival je u tjedan dana u potpunosti promjenio sliku Novalje i Paga, partijanere su zamjenili raperi iz cijelog svijeta, svih rasa i nacionalnosti, koji su svojom modnom ikonografijom plijenili poglede svakog prolaznika. Bila je to sasvim nova Novalja koja je otvorila vrata hip hop svijetu, pa tako su se iz kafića, automobila i apartmana mogli čuti samo hip hop ritmovi. Svi su oni na tjedan dana živjeli svoj Fresh Island.


Prvi europski hip hop festival na plaži posjetilo je preko 20 000 fanova iz čitavog svijeta dok ga je pratilo 120 akreditiranih medija koji su svakodnevno izještavali ne samo o festivalu nego i prekrasnoj destinaciji koju su tek otkrili. Organizatori okupani uspjehom i odličnim reakcijama nakon festivala već sada najavljuju kvalitetnije, veće i sadržanije festivalsko izdanje u 2015 godini. te se nadaju ispuniti sada već velika očekivanja publike.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..