Novi letnji muzički festival, u organizaciji BitefArtCafe kluba, održaće se od 24-27. jula u Beogradu, na teniskim terenima Kalemegdana.  od 24. - 27. jula 2014. Hedlajneri Musicology festivala 2014. su Nicola Conte, Mario Biondi, Keziah Jones i Dirty Loops


Nicola Conte će u četvrtak 24/7 nastupiti sa svojim bendom! Međutim, ovo neće biti jedini put kada će publika Musicology festivala imati priliku da se susretne sa Konteom. Naime, Nikola će publici predstaviti i svoj DJ set na afterpartiju. Nikola Konte je klasično školovan muzičar, inovator džeza, producent, vođa benda, DJ i gitarista. Conte je poznat po uvođenju inovativnog stila u acid jazz, koji uključuje bossa nova teme, melodije iz italijanskih filmova šezdesetih, slušljive teme i indijsku muziku. Nedavno je objavio novi album “Free Souls”, koji će posetioci festivala premijerno moći da čuju 24.07.

Bend MaraQYa uskoro izdaje novi album, a pre nekoliko dana snimljen je i spot za prvi singl sa pomenutog albuma. MaraQYa će na festivalu premijerno predstaviti nove pesme. Njihova muzika se zasniva na soulu sedamdesetih godina i hiphopu devedesetih, takozvanom NeoSoulu. Najveći trag na njihovu muziku su ostavili Stivi Vonder, Rej Čarls, Erika Badu, Danđelo, Džon Ledžend i Ališa Kiz.


Željko Kerleta DJ set 00h @Summer Stage Bitefartcafe - Prvo veče festivala će zatvoriti Željko Kerleta svojim di-džej setom na žurki koja se seli u klub Summer Stage BitefArtCafe.  Željko je arhitekta, kome je strast prema muzici od hobija vrlo brzo prerasla u drugo zanimanje. Takođe, Kerleta je i autor radio emisije koja se trenutno emituje na Studiju B, a 1999. osnovao je izdavačku kuću COSMIC SOUNDS koja promoviše jazz muziku istočne evrope.

Italijanski džentlmen, pevačka pop/ soul/ džez zvezda, mnogima poznat kao beli Beri Vajt, nastupiće drugog dana festivala, u petak 25.7. sa svojim bendom na Musicology festivalu. Poslednji pevačev album, “Sun”, izašao je 2013, a kao producent albuma potpisuje se sam Mario Biondi i frontmen benda Incognito, Jean Paul Maunick, iliti Bluey. Na albumu se nalazi i duet sa muzičkom legendom, Chaka Khan.


(MR) RELIC 21h - Zanimljiv i logičan povratak na scenu, obeležiće početak druge večeri festivala. Naime, posle pauze od skoro deset godina (MR)RELIC bend će nastupom na festivalu najaviti ponovno okupljanje, a na festivalu će se čuti dobro poznati hitovi Ludi grad i Funky Groove, kao i pesme sa neobjavljenog albuma snimanog u Londonu.


Nicola Conte DJ SET 00h @Summer Stage Bitefartcafe - Nakon centralnog nastupa sa svojim bendom na prvom danu festivala, Nicola Conte će Musicology publici pružiti zadovoljstvo da uživa u zvucima njegovog DJ seta na žurki koja se posle druge večeri festivala seli u letnji klub BitefArtCafe-a.

Ovaj muzički revolucionar, poreklom iz Nigerije,  je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem sirovog bluza i oštrog fanka, stvorio žanr koji sam naziva "blufunk".  “Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro. “ kaže Kezaja. Keziah Jones će drugu godinu za redom nastupiti u Beogradu, nakon što je prošle godine rasprodao koncert za nekoliko dana i oduševio publiku u klubu Summer Stage BitefArtCafe. Kako mnogo Kezajinih fanova nije uspelo da dođe do svoje karte, ovog leta Musicology festival pruža šansu da čujete Kezajine stare hitove, ali i pesme sa novog albuma
“Captain Rugged”


ManGroove (HR) 21h - Za nastup muzičkog revolucionara, Kezaje Džons, u subotu, publiku će zagrejati ManGroove hrvatski neo soul fank bend koji postoji od 2003. godine i trenutno radi na trećem albumu po redu. Prve zvukove novog albuma predstavio je odličan sinlg „Sami“ koji se zadržao nekoliko nedelja na 1. mjestu top liste Hrvatskog radija.


El Jazzyra LIVE PA 00h @Summer Stage Bitefartcafe - Niški fusion sastav "EL JAZZYRA" kombinuje DJ set sa live nastupima različitih instrumentalista (gitara, saksofon, perkusije, klarinet, bas). Česte improvizacije, harmonske promene i širok opseg muzičkih žanrova (jazzy, funk, nu disco, deep house) čine ovu fuziju dinamičnom i energičnom, i upravo zbog toga i vrlo jedinstvenom.

S vremena na vrema pojavi se bend koji prkosi definiciji, bend tako jedinstven u svom pristupu muzici da okreće žanr naglavačke i ostavlja vas sa pitanjem “ Šta je to bilo?”  Upravo to je uradila švedska najbolje čuvana tajna, Dirty Loops.
Ovaj švedski trio izvrće pop pesme na način na koji to nikada nije rađeno. Dirty Loops je ove godine izdao i svoj prvi autorski album pod nazivom “ Loopified” i dokazao da njihova originalnost doseže mnogo dalje od inovativnog obrađivanja tuđih pesama, te da je njihov autorski materijal još spektakularniji od već popularnih kavera. Dokaz tome je da je prvi singl sa albuma “Hit me” ušao u Top 10 u Japanu.


Vasil Hadžimanov bend je prošle godine izdao peti album po redu, pod nazivom “Can You Dig It?” sa kojim su već postigli veliki uspeh. Na Musicology festivalu, predstaviće se pesmama sa pomenutog albuma, kao i poznatim pesmama sa predhodna četiri albuma. Prve svirke su imali još 1993, a ono što ih čini jedinstvenim jeste način na koji kombinuju fjužn/džez muziku s balkanskim zvukom i tako popularizuju džez muziku na Balkanu. Njihovi živi nastupi su u velikoj meri drugačiji od sastava koji neguju sličnu svirku.  Sva izdanja i muzika VHBand-a su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.


DJ Pookie 00h @Summer Stage Bitefartcafe - Igor Puljic je Pookie; jedan od srpskih najpoznatijih di-džejeva I producenata čije ime je prepoznatljivo u celom svetu. Sarađujući sa velikim imenima kako domaće, tako i svetske scene ali i samostalno, Pookie je nastupao na događajima poput Exit Festivala, Belgrade Beer Festa, Green Beat Festivala, Urban Experience, MTV Events, HMK Music, Matter u Londonu, Global Gathering Festivala, kao i na prvom beogradskom “White sensation”.


Karte se mogu nabaviti u klubu Bitefartcafe Summer Stage od 10-21h radnim danima i nedeljom, i petkom i subotom od 10-02h posle ponoći, kao i na svim prodajnim mestima Eventima po ceni od 1200 dinara i 1700 za VIP za prvi kontigent karata i za komplet karata za četiri daba, cena je 3999 dinara i 5699 za VIP .

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..