Cuveni izraelski DJ i producent i legenda trance muzike Astrix nastupice u Beogradu na splavu Kolos 16. marta. Na velikoj zurci koja pocinje u 22 casa kao podrska ce nastupiti lokalni DJ-evi. 

 

Tridesetjednogodisnji Avi Smailov pod pseudonimom Astrix nastupa vec vise od deceniju i po. U muzicke vode uplovio je davne 1995, kada je kao 14-godisnjak poceo da pusta pop muziku 80ih po lokalnim klubovima u Tel Avivu. Vec 1997. godine smislja pseudonim "Astrix" i pocinje da kombinuje underground zvuke s popularnim numerama. Tada jos necuvena fuzija sofisticiranih melodija, progresivne house muzike i vokala pokrenula je revoluciju trance pravca, a Astrix je brzo postao ikona stotinama hiljadama ljubitelja elektronike sirom sveta.

 

Svoj debi album "Eye To Eye" Astrix izdaje 2002. godine, posto je potpisao ugovor s cuvenom izdavackom kucom trance muzike HOMmega. Velika dvogodisnja turneja po mnogim vodecim svetskim klubovima priblizila je Astrix-a i njegov pravac sirokom auditorijumu. Sledi jos uspesniji album "Artcore", objavljen 2004. godine. Univerzalno hvaljen od strane kriticara, Astrix-ov drugi album oborio je rekorde prodaje u zanru trance muzike, a nekoliko numera korisceno je u filmovima, video-igricama i TV reklamama. Posto se dokazao kao nova nada DJ scene, Astrix se posvetio razvoju svojeg producentskog kredibiliteta. U godinama koje slede producirao je za poznate muzicke brendove: "Nu-clear Visions of Israel" (Tip/2003), "Psychedelic Academy" (Hit Mania/2005) i "Astrix & Friends" (DJ mag/2007) nalaze se među njegovim najpoznatijim radovima iz prethodne decenije. Posle uspesne saradnje s raznim muzicarima, 2008. izdaje "compact stick" "One Step Ahead" i ponovo odusevljava publiku i kritiku koja ga je u vise navrata uvrstila na listu "najboljih 100 DJ-eva" u izboru DJMag magazina.

 

U proteklih pet godina Astrix je samo potvrdio svoj status vodeceg trance DJ-a, nastupivsi na najvecim svetskim festivalima elektronske muzike. Dance Valley, Tomorrowland, SW4, Creamfileds, Love Parade, UAF, Planeta Atlantida, Triba samo su neki od skupova ljubitelja elektronike na kojima je bio me?u glavnim izvođacima. Kao jedno od najpoznatijih imena globalne DJ scene, cesto je nastupao i u eminentim nocnim klubovima i koncertnim prostorima, kao sto su Alexandra Palace, Brixton Academy, Pacha, Ministry of sounds, The City, Volume, Nox i mnogi drugi. Napokon, 2010. nalazi vremena da izda I treci studijski album, "Red Means Distortion". Od tada je neprekidno na turneji, a nastup u Beogradu bice mu tek cetvrti u ovoj godini, te nasu publiku ocekuje svez set i novi miks.


*Uz njega ce raditi i DJ Aquapipe, DJ Sivi i DJ Albert.*

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..