U petak, 1. decembra, ekskluzivno u klubu Kult, beogradska publika imaće priliku da čuje jedinstvenog Rex The Doga, britanskog muzičara i vizuelnog umetnika. Te večeri podršku će mu pružiti talentovani Cosmic G i SMT#nG. Rex The Dog će kao i uvek, svoj jedinstveni zvuk predstaviti koristeći analognu elektroniku i modularni sintisajzer, predstavljajući čitavu paletu instrumenata koji su obišli čitav svet – od Panorama Bara u Berlinu, preko Nitsa u Barseloni, do Good Rooma u Bruklinu.

U prodaji je ogranićen kontingent ulaznica po ceni od 1200 dinara, putem Resident Advisor platforme.

Rex The Dog je umetnički alijas iza kog stoji DJ, producent, remikser i vizuelni umetnik Jake Williams, koji preferira analogni pristup u svemu – od crtanja do muzike. Pre nego što je stvorio Rex The Dog projekat, Jake je ostvario značajan uspeh kao ikona rejv scene kasnih devedesetih, pod pseudonimom JX, čiji su mega-hitovi "Son Of A Gun" i "There's Nothing I Won't Do" postali kultni u svetu elektronske muzike, što je Jakea lansiralo u rang pop zvezda, uključujući i dva pojavljivanja na legendarnom BBC-jevom Top of the Pops.

U ranim 2000-im, Jake je otkrio svet analognih zvukova inspirisanih osamdesetim godinama, što ga je navelo da eksperimentiše s novim pravcem u muzici. Nabavivši vintage Korg 700S sintisajzer, stvorio je prva izdanja Rex The Dog, "Prototype" i "Frequency", objavljena na Kompaktu 2004. godine.

Rex The Dog i dalje osvaja muzičku scenu, izdajući za poznate izdavačke kuće poput Kompakt Records, Kitsuné, Unknown To The Unknown i Southern Fried. Njegova izdanja "Sicko", "Teufelsberg" i "Vortex" zasluženo su dobila podršku od strane renomiranih DJ-eva poput Tale of Us, Jennifer Cardini, Romana Flügela, Job Jobse, Maceo Plexa i Kölscha. Osim toga, Rex The Dog je remiksovao umetnike kao što su Depeche Mode, Robyn, Fever Ray, Me Me Me i Moby.

U 2023. godini, Jake je predstavio novu evoluciju zvuka Rex The Dog, spajajući projekat sa svojim muzičkim korenima. Numera "Change This Pain For Ecstasy" donosi najveći vokalni hook ikada korišćen u Rex pesmi, osvežavajući pravac koji spaja DNK JX-a sa klasičnim andergraund zvukom Rex The Doga. Ova numera, koja je postala Essential New Tune na BBC Radio 1 šou Pete Tonga, obišla je najpoznatije festivale i klupske prostore, zahvaljujući podršci DJ-eva poput Keinemusika, Azzecca, DJ Tennisa i mnogih drugih.

Ovo je samo prvo u nizu izdanja od strane ovog enigmatičnog umetnika, koji radi na ažuriranim verzijama svojih originalnih hitova iz perioda JX-a.

Ne propustite priliku da doživite magiju Rex The Doga uživo i budete deo ovog nezaboravnog muzičkog putovanja.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.
 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..