U petak, 13. oktobra, Hangar Stage 3 u Luci Beograd ugostiće nemačkog producenta, DJ-a i vlasnika izdavačke kuće Len Fakija, koji važi za jednu od najuticajnijih figura u svetu techno muzike. Ovom spektakularnom događaju pridružiće se i jaka domaća podrška – predstavnici beogradske DJ scene Alexandar Ivković i Mihajlo, koji će prirediti specijalni b2b set, kao i Dino R. iz Kolektiv Base ekipe. Ograničen kontingent ulaznica po ceni od 1590 rsd je u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona.

Len Faki se smatra pionirom nemačkog techno zvuka. Tokom više od dvadeset godina karijere, pozicionirao se među najboljima na svetskoj andergraund sceni. Osim što je hedlajner na prestižnim festivalima poput Awakeningsa, Tomorrowlanda, Timewarpa i WMC Miami, Len Faki je i rezident najpoznatijeg andergraund kluba u Evropi – berlinskog Berghaina, još od samog otvaranja.
Len Faki | Awakenings Summer festival 2023

Kao vlasnik izdavačke kuće Figure, Len Faki je lansirao preko 130 izdanja tokom dve decenije postojanja. Iako pokrenuta kao nova platforma za izražavanje Len Fakijeve eklektične i otvorene vizije techno muzike, Figure je brzo postala dobro prepoznata i visoko hvaljena izdavačka kuća koja okuplja imena poznata u elektronskoj muzici – već etablirane izvođače kao što su Jeroen Search, kirilik (poznat i kao KiNK), kao i nadolazeće talente poput Adiel, Viersa i Arthur Roberta. Len Faki kroz Figure i dalje pruža platformu mladim umetnicima i doprinosi raznolikosti i kvalitetu elektronske muzike.

Len Fakijevi zapaženi klupski hitovi uključuju dvostruki A-side "Rainbow Delta / Mekong Delta" iz 2007. godine, objavljen na Ostgut Tonu, a nastavljeni su numerama poput "My Black Sheep" ili "Odyssee II" iz 2007. i 2008. godine, kao i izdanjem "Death By House" za Sven Väthov Cocoon.

Hit izdanja i brojni nastupi širom sveta rezultirali su Len Fakijevom apsolutnom dominacijom u muzičkim magazinima, a u anketi čitalaca Groove magazina izabran je za najboljeg u tri kategorije među kojima su i "Najbolja numera" i "Najbolji producent".

Len Fakijev kreativni talenat je nepresušan, a njegov zvuk se konstantno razvija, zadržavajući istu vibrantnu i jedinstvenu energiju koju unosi u svoje nastupe.

Len Faki at Intrepid Sea, Air & Space Museum in New York, USA for Cercle

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..