Predstojeći produženi vikend u Barutani obeležiće dokumentarac “Bajka bespovratnog vremena”, lajv nastup elektronskog indie dvojca Red Axes i gostovanje techno DJ-ice Fatime Hajji. Dokumentarni film o razvoju elektronske muzičke scene u Srbiji i istoriji beogradskog klabinga “Bajka bespovratnog vremena”, u režiji Pavla Terzića biće prikazan u četvrtak 15. juna u 20:30 časova. Nakon prikazivanja filma biće organizovana i žurka na kojoj će nastupiti neki od aktera dokumentarca, Aćim, Banyan, Coba, Goran Zmix Kovačević, Lale, Mark Wee, Mashala, Peppe, Petko, Spin i Vlada Eye. Unutar same Barutane biće postavljena i izložba domaćih autora, takođe aktera filma.

Izraelski elektronski indie dvojac Red Axes stižu u Barutanu u petak 16. juna. Svojim jedinstvenim pristupom brišu granice između žive svirke i klabinga, dok inspiraciju pronalaze u mnoštvu žanrova, od plesne do alternativne muzike, preplićući disco, house, garage rock, post-punk, psychedelic rock i techno u svojim nastupima. Popularnost širom sveta stekli su zbog svog inovativnog i eklektičnog pristupa elektronskoj muzici, dok se njihovi nastupi izdvajaju po specifičnom spoju organskih instrumenata, sintetičkih zvukova i eksperimentalnih elemenata. Ovaj muzički fenomen je nešto između post-punk benda i DJ tandema, uz prepoznatljivu kombinaciju “zvečećih gitara” i “zamagljenih sintova”. Na bini Barutane te večeri će se kao domaća podrška naći Chorbika i Luton.

Subota 17. jun rezervisana je za gostovanje španske techno umetnice afričkog porekla Fatime Hajji. Ona je sinonim za snažni hard techno, u kome se protežu hipnotišuće arapske melodije, kao i elementi afričke muzike, salse i dobar gruv. Fatima poseduje odličnu tehniku miksanja i talenat u selekciji muzike. Osim što nastupa na najvećim svetskim festivalima poput Awakeningsa, ADE, Tomorrowlanda, kao i u tami klubova kao što su Tresor, Berghain, Eden Ibiza, EGG London i Fabrik, Fatima Hajji je vlasnica tri izdavačke kuće i vodi i svetski slušanu radijsku emisiju Standbite Music, dok žurke svoje etikete Silver M održava na Ibizi, u Amsterdamu i Barceloni. Uz Fatimu Hajji, nastupiće Lag i Pao Pausto iz Let’s Mix It ekipe.

Do kraja juna na programu Barutane je debi nastup techno zvezde i internet senzacije Stelle Bossi, gostovanje legendi elektronske muzike Sashe i Johna Digweeda, dok poslednjeg dana juna stiže Jeff Mills, jedan od najvećih, najpoznatijih i najuticajnijih producenata i DJ-eva svih vremena.

Jul je rezervisan za nastup legende britanskog klabinga Gilesa Petersona, kao i gostovanje Dubfire-a, nekadašnjeg člana sastava Deep Dish, dok u avgustu stiže Juliet Fox i italijanski duo Fideles, jedno od omiljenih imena sa Afterlife etikete.

Ulaznice za sve događaje u Barutani su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na Gigs Tix i Ticket Vision prodajnim mrežama.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..