Poslednjeg vikenda jula na programu Barutane su nastup ambasadora elektronske muzike Nicka Warrena i techno DJ-a i producenta Keitha Carnala iz Amsterdama. Tradicionalni nastup jednog od veterana elektronske scene, Nicka Warrena, zakazan je za petak 29. jul. Ovom superstaru na bini će se pridružiti dugogodišnji saradnici Marko Vuković i Bokee u specijalnom back2back DJ setu, kao i Migazz. Nick Warren postao je jedan od superstar DJ-eva sredinom 90-ih, zajedno sa Paulom Oakenfoldom, Sashom i Tall Paulom, bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima.

I dan danas Nick Warren je na samom vrhu klupske scene, puneći klubove i arene širom sveta, od Londona preko Buenos Ajresa, do Burning Man festivala, implementirajući na plesne podijume svoj jedinstven muzički stil koji je mešavina progresivnih zvukova, dubokih melodija i gruva. Iza sebe ima osam albuma izdatih za Global Undergorund uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće Renaissance i The Balance Series. Bio je deo Way Out West projekta, a remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dance muzike. Za bristolsku izdavačku kuću Hope Recordings pronalazi nove muzičke talente koje razvija i promoviše. Kroz ekspanziju sopstvenog lejbla The Soundgarden, u globalno popularan brend, poznat po svojim internacionalnim događajima, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, techno i house muzike.

Sledeće veče, subota 30. jul rezervisana je za gostovanje predstavnika holandske techno scene Keitha Carnala, uz domaću podršku Kolektiv Base ekipe u sastavu Dino R, Fluid Zbodi, Paragon i Orbis Terrae.

Keith Carnal je jedan od ljudi koji definišu muzičke trendove i ukuse u današnjem svetu techna, budući da je na elektronskoj sceni već 15 godina. Njegov stil techna ima snažan naglasak na melodijama, gruvu i perkusivnim elementima. Nedavno je objavio EP „Ape Shit Crazy“ za Bpitch, legendarni lejbl Ellen Allien, sa kojeg se izdvojila istoimena noseća numera kao njegova najpopularnija traka. Naredno izdanje ugledaće svetlost dana u septembru, a biće objavljeno za njegovu izdavačku kuću SEC NDº.

Avgust u Barutani obeležiće TOZLA Showcase koji će ugostiti Marca Faraona i duo Neverdogs, set heroine berlinske techno scene – Ellen Allien, povratak techno legendi Barta Skilsa i Raxona i nastup vodećih svetskih live act izvođača Agents of Time. Na zatvaranje devete sezone Barutane stiže progressive legenda i tvorac All Day I Dream koncepta – Lee Burridge.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision- i Gigs Tixa.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..