Zagrevanje za novogodišnji maraton Central Dance Event 2022 napraviće Seth Troxler – jedan od trenutno najprepoznatljivijih figura elektronske muzike, u petak 10. decembra u Luci Beograd. Seth Troxler isklesao je svoj jedinstveni put kao kulturni komentator, kustos, vlasnik restorana i preduzetnik, sa diplomom iz advertajzinga i komunikacija, dok svet oko sebe posmatra kroz prizmu savremene muzičke kulture. Ograničen broj ulaznica za Warm up žurku za Central Dance Event 2022 mogu se kupiti onlajn putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po promo ceni od 1390 dinara za parter i 1990 dinara za VIP galeriju.

Seth Troxler umetnost di-džejinga učio je prvo od svog očuha, a kasnije radeći za pultom u legendarnoj prodavnici ploča Melodies & Memories u Detroitu. Sredinom 2000-tih preselio se u Berlin i krenuo sa istraživanjem novih horizonata, nakon što je debitovao u Panorama Baru sa samo 18 godina. To je bio početak njegove di-džej karijere.

Od preseljenja iz Detroita u Berlin i života u Londonu koji je trajao nekoliko godina, do trenutnog boravka na relaciji između Ibice i Los Anđelesa, Seth Troxler se učvrstio kao jedan od najvećih svetskih di-džejeva. Od strane Resident Advisora izglasan je za najboljeg di-džeja na svetu, dok je nekoliko puta krasio naslovnice Mixmaga.

Podjednako je euforičan kada vrti na podijumima za igru u nekim od najboljih svetskih noćnih klubova, kao što su Fabric (London), Nordstern (Bazel), The Lux (Lisabon) ili Blitz (Minhen), kao i dok nastupa na najvećim festivalima, kao što su Glastonbury, Movement, Roskilde ili Sonar. Kao višestruki moderni umetnik boravio je u muzičkim institucijama, vodio brojne izdavačke kuće i nastavio svoju solo izdavačku karijeru, uključujući i skorašnju saradnju sa The Martinez Brothers na Crosstown Rebels.

Seth Troxler je nedavno pokrenuo novi live projekat pod nazivom „Lost Souls of Saturn“ zajedno sa Phillom Moffom i drugim kolegama čiji je umetnički pravac nešto između futurističke elektronike, savremene umetnosti i tehnologije. Pre dve godine „Lost Souls Of Saturn“ predstavili su svoju audio-vizuelnu instalaciju „Transmission“ u galeriji Saatchi u Londonu, nakon njene premijere tokom Art Basela u Švajcarskoj, a ove godine su sarađivali i sa Metom u Njujorku i Fondacijom Beyeler u Bazelu. Članovi projekata „Lost Souls Of Saturn“ trenutno rade na drugom albumu, i sprovode dalje eksperimente iz oblasti proširene i virtuelne realnosti.

Deo programa devetog izdanja Central Dance Event novogodišnjeg maratona, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd, čine zvezde svetske elektronske scene: tehno heroina Amelie Lens, zaštitno lice modernog tek haus zvuka Hot Since 82, holandska zvezda Joris Vorn, balkanska ikona tehna Umek i tek haus di-džej, producent i organizator popularnih Circus žurki – Yousef. Hedlajnerima se pridružuju i brojne lokalni di-džej heroji i heroine: Andrew Meller, Dejan Milićević, Groovyman, Ilija Đoković, Joma Maja, Kid Kimi, Lea Dobričić, Marko Nastić i Marko Vuković.
 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..