Base je nastao pre četiri godine kao privatni, umetnički atelje koji predstavlja savremeni prostor za opravdano bekstvo od realnosti. Kolektiv je sastavljen od pet strastvenih zaljubljenika u muziku i andergraund klabing kulturu, a pre svega velikih i istinskih prijatelja sa zajedničkim ciljem, da se različita i raznovrsna iskustva sjedine i preoblikuju u kolektivno muzičko sazrevanje i napredak, da bi se potom sve to nesebično prenelo na beogradsku publiku. Njihova priča počinje u iznajmljenom studiju u legendarnom BIGZ-u – poslednjem pravom skloništu za slobodoumne umetnike i kreativne stvaraoce, gde su u pažljivo dekorisanom prostoru napravili mesto gde muzika nikad ne staje.

U petak 22. novembra kolektiv Base svoju žurku prebacuje na densflor kluba DOT, uz muzičke selektore – Dino R, Dooban X, Fluid Zbodi, X-am.

Dinov muzički ukus oblikovao se tokom studiranja u Holandiji, gde je spoznao pravi andergraund zvuk. Sa par kolega sa fakulteta, kao organizacija DVRGNT imao je rezidenturu u klubu Magistraat u Hagu. Njegovi setovi su dugi, mračni, energični i obogaćenim suptilnim melodijama, gde kombinuje različite tehno podžanrove.

Dooban-ov stil je ogledalo njegove raznovrsne kolekcije kao i opsesivne potrage za najsvežijim izdanjima, kao i starim i prašnjavim. Svestan dubine i slojevitosti tehna kao žanra, trudi se da ga istraži kroz sve uglove i epohe; i da svoje arheološke iskopine pažljivo složi i pomeša sa cutting edge trakama. Rezultat toga su kompleksni i nepredvidivi setovi koji u sebi kriju izgubljene dragulje trensa i ebm-a 90ih, kao i galopirajuće ambasadore tvrdog kiselog i hiper energičnog fast tehno talasa. Kao veliki zaljubljenik u kinematografiju i fimske soundtreke, ali i vrsni poznavalac domaće muzičke lektire, neprestano eksperimentiše sa nezamislivim polimerizacijama.

Fluid Zbodi preferira masni andergraund teck haus, kojeg definišu pomalo mračnije melodije praćene tvrdim gruvom, ali uživa u tome da povremeno zađe u fanki tek haus zavisno od prilike. Osim karakterističnog muzičkog izbora, poznat je po tome da kada se nađe za pultom, u potpunosti se tome prepusti, zapleše i deo svoje energije uspe da prenese i na publiku.

Ono što karakteriše setove i muziku X-am-a su gruvi i masni teck haus ritmovi ispunjeni tribalnim perkusijama, orijentalnim vokalima, melodijama, ali i takođe njegovom voljom da zađe u tamne i mračne uglove tehna.

Cena karte do ponoći je 300 rsd, a nakon toga je 500 rsd.

27/12 CDE 2020 Day 0 - Hot Since 82 @ Hangar Luka Beograd
28/12 CDE 2020 Day 1 x Apgrade - Chris Liebing @ Hangar Luka Beograd
29/12 CDE 2020 Day 2 - Deborah De Luca & Artbat @ Hangar Luka Beograd
30/12 CDE 2020 Day 3 - Charlotte de Witte @ Hangar Luka Beograd
31/12 CDE 2020 NYE - Tiga @ Hangar Luka Beograd
01/02 Marco Carola @ Hangar Luka Beograd
09/05 Nicole Moudaber MoodRaw @ Beograd
30/05 Hernan Cattaneo & Nick Warren @ Beograd

<<  April 2020  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
282930   

Putopisi, Intervjui..