Objavom nominacija započelo je glasanje za treću nagradu za elektroničku glazbu AMBASADOR, koja se dodjeljuje u Hrvatskoj. Projekt kojem su temeljni ciljevi okupiti, povezati i ujediniti elektroničku scenu ove godine obuhvatnije uključuje i njezine regionalne aktere sa ukupno 3 kategorije i 15 nominiranih projekata (festivala, klubova i DJ-a). Iz Srbije su tako nominirani EXIT (regionalni festival godine), LOVEFEST (regionalni festival godine), ELYSIUM ISLAND (regionalni festival godine), KRISTIJAN MOLNAR (regionalni DJ godine), TIJANA T (regionalni DJ godine), DRUGSTORE (najbolji klub u regiji) te 20/44 (najbolji klub u regiji).

15 regionalnih projekata nominirano na trećoj dodjeli nagrada Ambasador elektroničke glazbe. AMBASADOR potiče svježe projekte, programe i autore, platforma je koja se brine za nove kreativce na sceni i odaje počast najboljim hrvatskim i regionalnim festivalima, klubovima, glazbenicima, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške.

Na čast i zadovoljstvo tima predanih ljudi, kao i sudionika i ljubitelja elektroničke scene, stiglo je vrijeme za treću dodjelu AMBASADOR nagrada. Prva od svoje vrste unutar glazbenog miljea, dodjeljuje se akterima hrvatske i regionalne elektroničke scene za ostvarenja unutar proteklih godinu dana, spajajući preko 300 glazbenih profesionalaca pod istim nadređenim ciljem, koji su se ove godine još aktivnije uključili u stvaranje prednominacijskih lista.

Kako je Hrvatska posljednjih godina jedan od lidera na regionalnom tržištu elektroničke glazbe posebice od dolazaka brojnih inozemnih festivalskih brendova čineći je tako jedinstvenom festivalskom destinacijom, taj impuls osjetio se i u regiji porastom interesa za ovom kulturom. Budući da cijela scena još više treba raditi na povezivanju koji je temeljno načelo ovog projekta, AMBASADOR je tako u trećem izdanju uveo i tri regionalne kategorije u kojima se biraju najbolji festival, klub i DJ čime želi ojačati zajednicu i kulturnu razmjenu glazbenika.

Duboko poštujući zajednicu, AMBASADOR je konstruiran u jednakoj mjeri kao nagrada struke i publike, te je u utorak 16. listopada otvoreno javno glasanje za preko 110 nominiranih projekata koje je ove godine predložila struka u suradnji sa HGU DJ sekcijom. Svoj glas publika može dati na službenoj online adresi www.ambasador.hr sve do 6. studenoga u 23.59h. Scena živi i diše pa je i broj kategorija u svakom izdanju fleksibilan, a ovogodišnji AMBASADOR sastoji se od 25 kategorija - 17 u kojima pobjednika bira publika, i 8 odabranih od struke, dok će DJ godine biti izglasan odabirom publike i struke. Značajni ovogodišnji dodaci nagrade su za doprinos sceni, te udruzi koja promiče i razvija scenu. 

Po završetku glasanja, u ponoć 6. studenoga, Nadzorni odbor će proglasiti pobjednike, a svečano uručenje nagrada bit će u četvrtak 22. studenoga u KUC Travno Zagreb, nakon kojega će 23. studenoga uslijediti zasluženi after party.

Povezujući profesionalce, potičući suradnje i otvoreni dijalog sudionika i plesača, AMBASADOR je ove godine ispunio i svoj internacionalni cilj predstavljanja lokalne scene kao koherentne cjeline i na međunarodnom nivou. Naime, ove jeseni Paris Electronic Week ugostio je 18 istaknutih predstavnika domaće scene u plodnoj kulturno/umjetničkoj razmjeni, otvarajući nova tržišta prezentacijom specifične estetike domaće elektronike globalnom uhu.

 

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..