Studentska organizacija EESTEC LC Novi Sad, u želji da studentima i diplomcima Univerziteta u Novom Sadu predstavi mogućnosti zaposlenja i razvoja karijere u kompanijama koje posluju u našoj zemlji, organizuje KONTEH14 - Sajam poslovnih mogućnosti i struĉnih praksi, 3. i 4. aprila 2014. godine na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.


KONTEH, koji se održava po sedmi put na Fakultetu tehničkih nauka, predstavlja jedinstveni sajam koji pored prilika za zapošljavanje, nudi i raznovrsnu ponudu stručnih praksi, i kao takav može da poveže kompanije sa dve bitne tačke za njihov razvoj: obrazovnim institucijama i ljudskim resursima (studentima, odnosno diplomcima kao kandidatima za posao). Tokom prethodnih sedam veoma uspešnih sajmova zapošljavanja sakupljeno je oko 4000 kvalitetnih biografija. Na taj način smo pomogli mnogim studentima da pronađu posao ili mogućnost usavršavanja u nekoj od kompanija-učesnica.


Garant kvaliteta sajma je odlična saradnja sa Fakultetom tehničkih nauka i Univerzitetom u Novom Sadu, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Pokrajinskim sekretarijatom za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu koji KONTEH07 proglašava najboljim sajmom zapošljavanja održanim do tada u Novom Sadu pod pokroviteljstvom tog sekretarijata.


U toku sajma kompanije izlagači će, kao i prethodnih godina, imati priliku da predstave svoju delatnost studentima pomoću propagandnog materijala i kroz neposredni kontakt sa njima, kao i kroz prezentacije koje će biti otvorene za sve posetioce sajma. Studenti i kandidati za posao će, sa druge strane, pored mogućnosti da na licu mesta uruče svoj CV poslodavcima za koje su zainteresovani, moći isti da ostave i u elektronskoj bazi koja će biti na raspolaganju svim kompanijama-učesnicama tokom narednih godinu dana, čime direktno sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse. Pored prezentacija kompanija, u toku trajanja sajma u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka biće organizovane tribine i treninzi čiji je glavni cilj obuka mladih interesenata za posao da pravilno napišu CV i što uspešnije obave intervju za posao.


Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (Electrical Engineering STudents’ European assoCiation) – EESTEC je neprofitno, nepolitičko udruženje studenata koje ima za cilj da poveže studente elektrotehnike i računarstva širom Evrope kroz organizovanje međunarodnih seminara, razmena i stručnih praksi. Cilj udruženja je povezivanje i upoznavanje studenata sa razvojem industrije i modernim trendovima u struci. Udruženje je osnovano 1986. godine u Holandiji i trenutno se sastoji od 54 lokalna komiteta (Local Committee - LC) u 29 država širom Evrope.


EESTEC LC Novi Sad je lokalni komitet osnovan 2001. godine na kongresu u Londonu. Naše udruženje okuplja studente Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu sa odseka za elektrotehniku i računarstvo, i mehatroniku. Budući da članstvo u EESTEC-u nosi odgovornost i obaveze, a ne samo članstvo “na papiru”, EESTEC LC Novi Sad sa preko 350 članova jedan je od najbrojnijih i najaktivnijih lokalnih komiteta. Na organizovanih 13 radionica i 7 stručnih seminara do sada, ugošćeno je preko 200 kolega sa evropskih tehničkih univerziteta, dok je gotovo 280 naših studenata učestvovalo na istim širom Evrope. EESTEC LC Novi Sad je dobio veliku čast da 2010. godine organizuje ECM (EESTEC Chairpersons’ Meeting), jedan od najvažnijih događaja u okviru organizacije. Povodom Predsedničke konferencije studenata elektrotehnike ugostili smo preko 70 učesnika koji su aktivno radili tokom trajanja događaja na kreiranju nove strategije razvoja EESTEC-a koja uključuje brojne projekte u narednim godinama. Šireći domen svojih delatnosti, EESTEC LC Novi Sad u poslednje četiri godine postao je veoma aktivan na lokalnom nivou. Uz odličnu saradnju sa kompanijama i Fakultetom tehničkih nauka, organizovana su četiri velika takmičenja u programiranju, više prezentacija i seminara za lokalne studente i veliki sajamovi zapošljavanja KONTEH06, KONTEH07, KONTEH08, KONTEH10, KONTEH11, KONTEH12 i KONTEH13.


EESTEC već godinama unazad ima punu podršku Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta tehničkih nauka, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i kulturu, a od nedavno i od Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..