Leila Records and Books (Kralja Petra 41) i BG Storytelling Club Vas pozivaju na predstavljanje knjige "Zemlja duše" Olge Karitidi i veče posvećeno šamanizmu: ŠAMANI IZ ZEMLJE DUŠE U BEOGRADU, u četvrtak, 26. 12. 2013. u 19.30h. "Zemlja duše" je inspirativna priča o ličnom razvoju i neograničenoj mogućnosti ljudskog duha.

 

Knjiga izašla iz pera ruske lekarke, psihijatra, Olge Karitidi, koja je postala šegrt jedne sibirske šamanke i majstor lucidnih snova, već je godinama bestseler u svetu. Sada je objavljena i na srpskom jeziku, zahvaljujući Izdavačkoj agenciji "Grifon" iz Beograda, u prevodu Jelene Katić.

 

O poruci Olge Karitidi i o sibirskom šamanizmu govori urednica IA "Grifon" i časopisa "Kroz prostor-vreme" Branka Mraz, a šamanske prakse će predstaviti: Ljiljana Stojšić, šamanska bubnjarka i Vlada Čika, iscelitelj koji je diplomirao i magistrirao na Moskovskom fakultetu za prirodnu medicinu, pod mentorskim vođstvom čuvene Džune Davitašvili.

 

Iz knjige "Zemlja duše":Sledeća stvar je najveća tajna koju ću ti otkriti. Imamo zadatak da izgradimo dve stvari dok smo u našim fizičkim životima. Naš prvi zadatak je da izgradimo fizičku realnost u kojoj živimo. Drugi je stvaranje samog sebe – sopstva koje živi u toj spoljašnjoj stvarnosti.


 Oba zadatka zahtevaju jednaku pažnju. Održavanje ravnoteže između njih je veoma sveta i zahtevna umetnost. Čim zaboravimo na jedan, drugi je u stanju da nas nadvlada i zarobi zauvek. Zbog te neravnoteže Jezero Duha, dom Unutrašnjeg Bića, presušuje i umire kod tolikog broja ljudi. Oni su zaista poverovali da je spoljašnji svet jedini koji zaslužuje njihovu pažnju.


Ti moraš, da naučiš da prihvatiš važnost stvaranja sopstvene realnosti. Ne plaši se obale koju vidiš oko sebe. Sve što tamo vidiš je tvoja sopstvena manifestacija i smešno je da se plašiš svoje sopstvene tvorevine.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..