Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST Beograd (engl. Board of European Students of Technology) u decembru 2013. godine proslavlja svoj 10. jubilarni rođendan. Ova studentska organizacija će svečanim programom obeležiti deceniju ostvarivanja jednog od osnovnih ciljeva svog delovanja – obogaćivanje procesa obrazovanja mladih inženjera.  Događaj će se održati 21. decembra 2013. godine u Velikoj sali Studentskog kulturnog centra sa početkom od 18.30 h.

 

BEST (engl. Board of European Students of Technology) je međunarodna, studentska, neprofitna, apolitična organizacija koja studentima tehničko-tehnoloških i prirodno matematičkih fakulteta pruža komplementarno obrazovanje, razvoj njihovih potencijala i podršku u započinjanju svoje buduće karijere u struci. Ova organizacija za svojih 25 godina postojanja uspešno povezuje studente, kompanije i univerzitete unapređujući i ojačavajući studentske kapacitete. BEST je na međunarodnom nivou osnovan 1989. godine i organizuje preko 100 događaja godišnje i na taj način povezuje više od 3300 mladih stručnjaka sa 96 univerziteta u 34 zemalje Evrope. Svojim projektima BEST dopire do preko milion studenata sa univerziteta na kojima je prisutan.  

 

BEST Beograd  (Lokalna grupa Beograd) osnovan je 2003. godine i za deceniju svog postojanja stekao je status jedne od najprepoznatljivijih studentskih organizacija na Univerzitetu u Beogradu. Glavne delatnosti udruženja su organizovanje stručnih kurseva, inženjerskih takmičenja i kulturnih razmena, putem kojih studenti obogaćuju svoje obrazvanje koje stiču na fakultetu.  

 

Zahvaljujući izuzetnom entuzijazmu studenata - volontera BEST Beograd deset godina unapređuje potencijale studenata tehničko-tehnoloških i prirodno - matematičkih struka. Radom u ovoj organizaciji budući stručnjaci imaju priliku da unaprede svoje sposobnosti, ali i da otkriju i razviju nove, stičući  komplementarna znanja i  postajući na taj način kompletni i svestrani eksperti u bilo kojoj oblasti inženjerstva.
 
U proteklom periodu  veoma uspešno su realizovali veliki broj projekata koji su znatno uticali na razvoj veština svih budućih inženjera. Projekti koje BEST Beograd sa ponosom predstavlja su:

 

• 9 Sajmova zapošljavanja - Job Fair, najveći projekat BEST-a Beograd koji se organizuje sa partnerskom organizacijom EESTEC LK Beograd (Job Fair 2013. imao je 3000 posetilaca i 2500 ostavljenih biografija)

• 11 akademskih seminara, svake godine organizovanih sa određenom temom iz oblasti inženjerstva uz podršku različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu i kompanija

• 2 Regionalna inženjerska takmičenja - EBEC Balkan (eng. European BEST Engineering Competition), kao organizatori i koorganizatori,

• 6  Lokalnih inženjerskih takmičenja - EBEC Local

• 29.  Evropsku konferenciju studenata tehnike (General Assembly 2011) za 300 studenata, predstavnika svih lokalnih BEST grupa u Evropi,

• 3 lokalna seminara dizajna i brendiranja BDW (BEST Design Week) pod pokroviteljstvom Arhitektonskog fakulteta i IT Akademije

• mnoge druge  promotivne, edukativne interne događaje (PR SIT- međunarodna trening sesija marketing tima u okviru BEST-a, EduCo- međunarodni sastanak edukativnog komiteta u okviru BEST-a, CE- engl. cultural exchange- kulturna razmena u saradnji sa drugim lokalnim grupama BEST-a iz Evrope i dr.)

 

Manifestacija Svečanog govora BEST Beograd ugostiće sve ličnosti koje su joj pružile značajan doprinos u razvoju: predstavnici kompanija sa kojima naša organizacija sarađuje na godišnjem nivou, alumni članovi, predstavnici partnerskih organizacija, dekani i profesori tehničko - tehnoloških i prirodno - matematičkih fakulteta sa kojima godnama negujemo uspešnu saradnju ali i značajne ličnosti koje su omogućile i pomogle BEST-u da bude tamo gde je sada.


Više informacija o BEST-u Beograd možete saznati na internet sajtu www.best.rs.
Stefan Zrnović

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..