Četvrtak 19. 9. u 20:00 - Klub Magistrala u Domu kulture Studentski grad. Predstavljanje romana Marka Tanaskovića OLUJA. Učestvuju: Mladen Vesković , Vladimir Kecmanović i autor “Autorov pripovedački talenat uspeva da savlada veliki broj društveno angažovanih pitanja (kriza identiteta pojedinca i nacije, sprega politike i kapitala, prevlast merkantilizma).

 

To pre svega čini kroz sugestivne ljubavne segmente romana u kojima se erotsko i zrela mudrost u sagledavanju muško-ženskih odnosa (neočekivana za mladog pisca) srećno prepliću, ublažavajući prisutan ton traktata i teorijske rasprave.“
Mladen Vesković, Blic, 31. mart 2013.

 

Marko Tanasković rođen je 1979. u Beogradu. Po struci je pravnik, a tekstove, prikaze i eseje koji se bave pop-kulturom i savremenim kulturnim fenomenima objavljivao je u OK magazinu, Nacionalnoj reviji, NIN-u, Pečatu i Evropi naciji, gde je bio jedan od urednika. Jedan je od pokretača i zamenik glavnog i odgovornog urednika časopisa Vodič za život. Oluja je njegov prvi roman. Oženjen je i ima ćerku, živi i radi u Beogradu.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..