Organizacija Poezin raspisala je konkurs za elektronski zbornik andergraund poezije u januaru 2013. godine. Na adresu Poezina u roku od mesec dana stiglo je 212 prijava zainteresovanih pesnika i pesnikinja. Zbog ogromnog interesovanja pesnika i pesnikinja, produžili smo selekciju pristiglih radova do 16. avgusta 2013. godine.

 

Poezin komisija u sastavu:

 

1. Milan Mijatović (organizacija Poezin - Beograd) - predsednik komisije,
2. Željko Mitić (organizacija Peti talas - Niš) - član komisije,
3. Dragoslava Barzut (spisateljica - Beograd) - članica komisije,

 

izabrala je 55 pesnika i pesnikinja koji će biti objavljeni u Zborniku.

 

Komisija je imala dva kriterijuma prilikom izbora prijava:

 

- orijentacija ka andergraundu i pop kulturi,
- kvalitet poezije.

 

Napomena: u Zbornik su ušli i neki autori i autorke koji ne odgovaraju prvom kriterijumu, ali zbog kvaliteta poezije njihove prijave su uzete u obzir.

 

U drugom krugu selekcije radova, Komisija će izabrati najbolje pesme izabranih pesnika i pesnikinja. Izdavanje e-knjige, planirano je za kraj septembra, a početkom oktobra održaće se promocija Zbornika. Knjiga će biti objavljena po pravilima koja propisuju CIP agencija za Srbiju i ISBN agencija za Srbiju (Narodna biblioteka Srbije), za elektronske publikacije.


O izdavačkoj delatnosti Poezina: Osnovna delatnost organizacije Poezin je privredna delatnost pod šifrom 58.11 – izdavanje knjiga, koja je propisana Zakonom o klasifikaciji delatnosti (“Službeni glasnik RS”, broj 104/09) i Uredbom o klasifikaciji delatnosti (“Službeni glasnik RS”, broj 54/2010).

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..