Živorad Nedeljković je dobitnik nagrade „Vasko Popa“ za najbolju pesničku knjigu godine. Žiri u sastavu Radivoje Mikić, predsednik, Duško Novaković i Dušan Belča, članovi, nakon nekoliko sednica na kojima je razmatrao poeziju iz produkcije za 2012. godinu, doneo je odluku da se nagrada „Vasko Popa“ za 2012. godinu dodeli pesniku Živoradu Nedeljkoviću za knjigu Talas u izdanju izdavačke kuće Arhipelag iz Beograda.


Nagrada će Živoradu Nedeljkoviću biti uručena u Vršcu, 1. jula, u podne, u svečanoj sali Skupštine opštine Vršac, uz prisustvo Vrščana, gostiju i prethodnih dobitnika ove ugledne nagrade.


Nagradu „Vasko Popa“ osnovali su 1995. godine „Agencija Đorđević“ i „Društvo prijatelja Vršca – Vršac lepa varoš“. Darodavac Povelje i novčanog iznosa nagrade je Fondacija Hemofarm, a pokrovitelj manifestacije je Skupština opštine Vršac.


Živorad Nedeljković je devetnaesti dobitnik nagrade „Vasko Popa“, a među dobitnicima su i pesnici: Borislav Radović, Ivan V. Lalić, Milutin Petrović, Slobodan Zubanović, Novica Tadić, Duško Novaković, Vujica Rešin Tucić, Radmila Lazić, Vojislav Karanović, Miroslav Maksimović, Milan Đorđević, Dragan Jovanović Danilov, Saša Jelenković…

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..