U sredu, 08. maj 2013. u 17h prostorije Žena u crnom, Jug Bogdanova 18/5, Beograd. "Jogurt revolucija"(5 – 6.  oktobar 1988) danas je danas u sećanju kao  sam početak otvorenog, brutalnog nasilja i uvod u ratove/agresije koji su obeležili devedeste godine prošlog veka. 

 

Nacionalistička politika koja je pre 25 godine "događanjem naroda"  u Novom Sadu uvela Jugoslaviju u rat, očigledno i dalje ne jenjava. Nedavno ponovno "dođgađanje naroda", i  to opet u Novom Sadu,  nedoljivo podesća  na onu Marksovu da se istorija ponavlja "prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa". No, i farsa košta. Koja je, i koja će biti cena farse "narodnog događanja", farse ustavnog položaja Vojvodine...?

Govore: dr Janja Beč Neumann (Pančevo), Laslo Vegel (Novi Sad), Đorđe Subotić (Novi Sad), dr Slobodan Sadžakov (Novi Sad)

Vojvodina -  tragedije ili farsa jedne autonomije

Sreda, 08. maj 2013. u 17h

prostorije Žena u crnom, Jug Bogdanova 18/5, Beograd

 

"Jogurt revolucija"(5 – 6.  oktobar 1988) danas je danas u sećanju kao  sam početak otvorenog, brutalnog nasilja i uvod u ratove/agresije koji su obeležili devedeste godine prošlog veka.  Nacionalistička politika koja je pre 25 godine "događanjem naroda"  u Novom Sadu uvela Jugoslaviju u rat, očigledno i dalje ne jenjava. Nedavno ponovno "dođgađanje naroda", i  to opet u Novom Sadu,  nedoljivo podesća  na onu Marksovu da se istorija ponavlja "prvi put kao tragedija, drugi put kao farsa". No, i farsa košta. Koja je, i koja će biti cena farse "narodnog događanja", farse ustavnog položaja Vojvodine...?

 

Govore: dr Janja Beč Neumann (Pančevo), Laslo Vegel (Novi Sad), Đorđe Subotić (Novi Sad), dr Slobodan Sadžakov (Novi Sad)

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..