Roman Vladislava Bajca Knjiga o bambusu upravo je objavljen na italijanskom jeziku u izdanju izdavačke kuće Salento/Beza. Roman je objavljen u prevodu Helene Kaloper. Predstavljajući knjigu čitaocima, Salento/Beza navodi da je reč o „neobičnom susretu sa kulturom i tradicijom Dalekog istoka“

 

Knjiga o bambusu objavljena je nedavno na nemačkom jeziku, a veliki uspeh doživela je u Francuskoj, gde je imala dva izdanja.


Italijansko izdanje Knjige o bambusu predstavlja nastavak interesovanja italijanskih izdavača za dela ovog pisca. Salento/Beza objavio je Bajcu 2008. godine knjigu priča Podmetaci za snove u prevodu Stefanije Đankane.
U Italiji se Bajcu prošle godine pojavio i roman Hamam Balkanija u prevodu Izabele Melončeli i u izdanju izdavačke kuće Jaka Buk. Roman je dobio više odličnih kritika u italijanskoj štampi i veliki publicitet, a posebno na autorovom gostovanju na književnom festivalu u Pordenoneu. Bajac je tamo među nekoliko stotina domaćih autora, uz Jana Mekjuana i još nekoliko stranih pisaca, imao status počasnog gosta. Ovaj festival je poznat po tome što ga u nekoliko dana poseti više stotina hiljada književnih zaljubljenika iz cele Italije.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..