Arhipelag i Novosadska knjižara organizuju Susret  sa Laslom Blaškovićem, piscem romana Posmrtna  maska, u četvrtak 31. januara u 12 časova u  Novosadskoj knjižari (Trg slobode 4, ulaz iz  Modene). 


Tom prilikom održaće se novosadska pres konferencija povodom velikog uspeha novog romana Lasla Blaškovića, jednog od vodećih savremenih srpskih pisaca, kod čitalačke publike i kritike. Laslo Blašković će razgovarati sa novinarima i potpisivati primerke svoje knjige čitaocima.


O romanu Posmrtna maska govoriće Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.


Posmrtna maska je savremeni pikarski roman. Polazeći od Novog Sada kao stajne tačke koju neprestano napušta i kojoj se neprestano vraća, junak ovog romana, kao nekakav moderni nomad, u prizorima i događajima, iskustvima i otkrićima u Nemačkoj, Austriji, Sloveniji, Grčkoj ili u SAD pokušava da prepozna i ispripoveda najuzbudljivija iskustva modernog sveta i vlastitog života od ljubavi do smrti, od strasti do putovanja, od prijateljstva do književnosti, od žudnje za drugim gradovima do uronjenosti u iskustvo vlastitog grada, od društvenih potresa do komunikacijskih izazova.


Pisan u proteklih nekoliko godina, novi roman Lasla Blaškovića odlikuju uzbudljiva priča, autentična egzistencijalna snaga pripovedanja, lucidni uvidi i jezička atraktivnost.


Posmrtna maska je roman koji će izazvati čitanja i tumačenja, podsećanja i prepoznavanja, otkrića i uzbuđenja.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..