Eseji o džeGradac-naslovna-Jazzz muzici, tumačenja ove muzike od strane najpoznatijih svetskih muzičara i teoretičara, ili još jedna prilika da se zavoli ova vrsta muzičkog izražavanja. U susret 28. Beogradskom Jazz Festivalu, razgovaramo sa priređivačem ove zapažene kolekcije, Vojom Pantićem, džez kritičarem i umetničkim direktorom BJF i gostom Milanom Vlajčićem, novinarom i publicistom, svedokom vremena kad je u pitanju razvoj džeza od polovine prošlog veka.



Izdavačka kuća GRADAC nastala je oko istoimenog časopisa koji je za četvrt veka svog postojanja oformio krug čitalaca čija su interesovanja vezana za isprepletane svetove književnosti, likovnih umetnosti, religija, egzaktnih i alternativnih znanja. Nastao u poslednjoj četvrtini jednog uzbudljivog i kontorverznog stoleća, ovaj izdavač je orijentisan prema autorima koji razmatraju krizu sveta, njegove protivrečnosti, međuzavisnost osnovnih duhovnih kretanja, surovost ideologija, čovekovu usamljenost i raspad temeljnih vrednosti čovečanstva.

Izdanja GRADCA pomogala su Ministrastvo za kulturu Srbije, Fond za otvoreno društvo, CEU Translation project, OSI-Zug Foundation, OSI Center for Publishing Development, Direkcija za knjigu i pisanu reč Ministrastva za inostrane poslove Francuske, CEEBP – Fund for Central & East European Book Projects, European Cultural Foundation. Izdavačka kuća GRADAC dobila je nagradu "Grigorije Vozarević" kao najbolji izdavač u 2001. godini.

 

Četvrtak, 20. septembar 2012. u 19:00
DOB//Tribinska sala
Ciklus: PROMOCIJE
Govore: Milen Alempijević (priređivač izdanja), Milan Vlajčić, novinar i publicista, Voja Pantić (džez kritičar)

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Putopisi, Intervjui..