sasa-stojanovic-nagrada-l-lPripovetka ’’Kraj revolucije’’ književnika Saše Stojanovića iz Leskovca nagrađena je 20. jubilarnom nagradom Laza K. Lazarević. Stojanović je prvu nagradu podelio sa književnikom Milenkom Pajićem, iz Požege, koji je nagrađen za pripovetku ’’15:25 povratak’’. 

Nagrada za pripovetku nova je afirmacija Stojanoviću kojem je nedavno izašlo i predstavljeno bh. izdanje romana Var (Zalihica, Sarajevo, 2012). 

Saša Stojanović je za medije izjavio da se potajno nadao nagradi i da mu je izuzetno drago što ju je osvojio u konkurenciji koja je bila žestoka!

O ’’žestini’’ konkurencije govori podatak da je na ovogodišnji konkurs pristiglo čak 312 šifriranih pripovedaka, što je predstavilo težak zadatak za žiri u sastavu prof. dr Gojko Tešić, prof. dr Slavica Jovanović i prof. dr Anđelko Lazić. 

Nagrada ’’Laza K. Lazarević’’ je tradicionalna nagrada Kulturnog centra Šabac za najbolju neobjavljenu pripovetku na srpskom jeziku. Nagrada, u čast rodonačelnika moderne srpske pripovetke i znamenitog šabačkog lekara Laze K. Lazarevića, ustanovljena je 1992, a sastoji se od novčanog iznosa i plakete. 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..