pozivnica26.01 – 14.02. 2012.
Strip i ilustracija


OTVORENA RADIONICA KAO I ŠKOLA STRIPA I ILUSTRACIJE “ĐORĐE LOBAČEV” ove godine proslavlja dva svoja jubileja – 20 godina svoga postojanja i 10 godina rada u Studentskom kulturnom centru. Ova izložba predstavlja retrospektivu rada generacija strip autora i ilustratora koji su prošli kroz edukaciju ove škole i polaznika aktuelnog programskog koncepta otvorene radionice iz 2011. godine. Otvorenu radionicu u SKC-u posećuju mladi  već oformljeni strip autori koji su ponikli u školi stripa i mladi autori aktuelne domaće strip scene.

Kroz ovaj segment rada se sprovodi strategija afirmacije najtalentovanijih mladih strip autora kod nas i njihova priprema za objavljivanje najuspelijih radova u domaćim i inostranim strip edicijama.

Broj učesnika nije ograničen jer je radionica otvorena za pristup svih zainteresovanih. OTVORENA RADIONICA broji preko 20 stalnih članova a za tradicionalnu 7. godišnju izlozložbu Radionice je napravljen odabir njihovih najuspelijih radova.

Pomenuti jubileji škole stripa i radionice “ĐORĐE LOBAČEV”, čiji je osnivač i moderator naš eminentni pedagog i strip autor Vladimir Vesović, biće akcentovani i na 10. jubilarnom međunarodnom salonu stripa.

<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..