bojan_z_bosiljcicVelike pohvale u kanadskim medijima za knjigu „Ti divni sanjari“ i njenog autora Bojana Ž. Bosiljčića.
Vodeće kanadske novine u Torontu, Montrealu, Vankuveru, Kalgariju, Edmontonu i Ontariju pišu o knjizi Bojana Ž. Bosiljčića „Ti divni sanjari”, koju su Stubovi kulture objavili 2011. godine. Ova knjiga, u celosti posvećena tridesetogodišnjoj istoriji nagrade Genie, koja predstavlja kanadski pandan američkom Oskaru, po svojoj temi je jedinstvena u svetu.

U članku koji je nedavno objavljen u najuglednijem kanadskom prestoničkom listu Otava Sitizen (The Ottawa Citizen), renomirani kanadski filmski kritičar Džej Stoun navodi da je Bosiljčić jedan od najvećih poznavalaca i ljubitelja kanadskog filma.

„Činjenica da je jedina knjiga o nagradi Genie napisana na srpskom jeziku i prezentovana na Beogradskom sajmu knjiga predstavlja jednu suštinski kanadsku priču. Mi smo uveliko nacija doseljenika, koji najviše cene naše vrline: slobodu, sigurnost i filmove Atoma Egojana“, kaže Stoun.

Bosiljčić, koji je ovih dana u Kanadi svojevrsna medijska zvezda, uskoro će „Te divne sanjare“ da predstavi na promocijama u Otavi i Torontu.

Bojan Ž. Bosiljčić, ekskluzivni autor Stubova kulture, objavio je još dve knjige posvećene kanadskom filmu: „Severno od Holivuda“ i „Dok javori njišu grane“, a u pripremi je i njegova nova knjiga „Moderna vremena“.
<<  Septembar 2021  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
   

Putopisi, Intervjui..