Drugi Nord festival u Beogradu održaće se od 22. do 24. novembra u Narodnoj biblioteci Srbije i Krokodilovom centru u organizaciji Trećeg Trga i Srebrnog drveta sa početkom u 19 časova. Ovogodišnji gosti festivala biće švedski pisac Patrik Lundberg i danski autor Morten Pape. Prvo veče Nord festivala, koje će se održati 22. novembra u Narodnoj biblioteci sa početkom u 19 časova otvoriće ambasadorka Norveške Kristin Melsom. Veče će biti posvećeno ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade norveškom autoru Junu Foseu, a biće predstavljeno njegovo remek-delo Septologija. U razgovoru će učestovati prevodilac Radoš Kosović, Zorana Karapandžin i Dejan Matić.

Švedski pisac Patrik Lundberg će narednog dana 23. novembra od 19 h u Krokodilovom centru imati promociju svog romana Put leptira. Program će otvoriti švedska ambasadorka Annika Ben David, a sa autorom će razgovarati prevoditeljke Svetlana Tot i Marija Rakić i Dejan Matić.

Poslednje večeri ovogodišnjeg Nord festivala 24. novembra u 19 h u Narodnoj biblioteci Srbije gostovaće danski pisac Morten Pape koji će predstaviti svoj roman Božji miljenici. Učesnici razgovora biće Katarina Pantović, Ksenija Janjić i Dejan Matić.

Svi programi biće uživo prenošeni na Instagram stranici Trećeg Trga. Festival su pomogli Creative Europe kroz projekat Readers Exchange, NORLA, Swedish Art Council i Danish Art Foundation, a partneri festivala su Narodna biblioteka Srbije i Krokodil.

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..