Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, Vulkan izdavaštvo je posebnu pažnju posvetilo najmlađim čitaocima. Vulkančićev svet nema granica, zato ponudu na Sajmu čine kako edukativne knjige, tako i uzbudljive avanture i interaktivni sadržaji, a popusti idu i do 70%. Dobra zabava ne može da prođe bez avantura starog drugara Džeronima Stiltona, zato je tu knjiga Avanture malog Džerija: Operacija Blatnjavo čudovište, pisana iz perspektive dečaka, osnovca, Džeronima koji još nije svestan da će postati pisac, a dopunjena neodoljivim crno- belim ilustracijama. I roditelje i decu nesumnjivo će zabaviti novi serijal autora svetskog bestselera Dogmen i Ketkid Dejva Pilkija.

Njegov Ketkid: Klub stripoljubaca sastoji se od niza mini-stripova, predstavljenih u formi priče unutar priče, od kojih je svaka urađena u različitom stilu i protkana humorom i jezikom bliskim današnjim mladim generacijama.

Ljubitelje avanture oduševiće novi roman o devojčici koja je pola veštica, a pola vila – Mirabel i magični haos autorke Harijet Mankaster, kao i Akademija sirena: Ajla i Mehurić autorke Džuli Sajks, u kojoj svojeglava Ajla i delfin Mehurić krše školska pravila kako bi njen tim pobedio u lovu na blago.

Za najmlađe čitaoce na štandu Vulkančića dostupna je zvučna edicija Glava, ramena, kolena i stopala i druge pesmice, uz koju će mališani naučiti delove ljudskog tela. Moja prva slagalica: Životinje i Brojevi pružiće im zadovoljstvo zabavnog upoznavanja životinja i učenja brojeva, dok će knjige grupe autora 200 pitanja i odgovora o životinjama i Kako su sagrađana nova svetska čuda zadovoljiti nepresušnu znatiželju dečaka i devojčica uzrasta od sedam do devet godina.

Najveće uzbuđenje najmlađe čitaoce svakako čeka u četvrtak, 26. oktobra, od 12 sati, kada će svoju novu knjigu Veseli brod na Vulkanovom štandu potpisivati Slobodan Stanišić, jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih savremenih pisaca za decu. Jedra piščevog broda nosi vetar radosti, a pesme i priče su protkane humorom. Čitalac je, dakle, vešto uvučen u veselu priču, da bi već sledećeg trenutka bio podstaknut na razmišljanje.

Od 13 sati na istom mestu, sa mališanima će se družiti Mirjana Milenić Mimi, koja je pripremila nove edukativne karte Učim i igram se: Match it, uz koje se na lak način, kroz igru i zabavu, vežba logičko zaključivanje i usvajaju nove reči na engleskom jeziku. Igra sa kartama omogućava igranje različitih tradicionalnih igara kao što su: tablić, tač, igra memorije.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..