Završna ceremonija HERSUS projekta koja će biti održana 10. jula 2023. godine u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu. HERSUS predstavlja Erazmus+ projekat strateških partnerstava u oblasti visokog obrazovanja za koji je Univerzitet u Beogradu vodeća institucija, a Arhitektonski fakultet realizator projekta. Projekat pod nazivom Jačanje svesti o nasleđu i održivosti građene sredine u visokom obrazovanju u oblasti arhitekture i urbanizma (Enhancing of Heritage Avareness and Sustainabiliti of Built Environment in Architectural and Urban Design Higher Education) predstavlja svojevrsni obrazovno-naučni projekat koji nastoji da poboljša i testira inovativne prakse u domenu održivosti građene sredine i nasleđa, te da osnaži kompetenciju i motivaciju istraživača u oblasti arhitekture i urbanizma da uključe elemente nastavnih planova i programa koji će imati inovativne rezultate primenjive u polju edukacije, istraživanja i prakse.

Radi se o jednom od prvih Erazmus+ projekata kojim rukovodi i uspešno realizuje institucija iz Republike Srbije od trenutka kada je 2019. godine naša zemlja dobila status programske zemlje u Erazmus+ programu Evropske Komisije. Кonzorcijum projekta čine 5 evropskih univerziteta i pored Univerziteta u Beogradu uključuje: IUAV Univerzitet iz Venecije (Italija), Univerzitet sa Кipra (Кipar), Aristotelov univerzitet iz Soluna (Grčka) i Univerzitet u Sevilji (Španija), koji će po prvi put biti gosti Univerziteta u Beogradu.

Za više informacija o projektu i članovima konzorcijuma možete pogledati projekat zvaničnog veb sajta: https://hersus.org/

Događaj će otvoriti i prisutne pozdraviti rektor Univerziteta u Beogradu – prof. dr Vladan Đokić, dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu – prof. Vladimir Lojanica, zamenica šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji – Plamena Halačeva,  i direktorka Fondacije Tempus (Nacionalne Erasmus+ Agencije u Srbiji) – Marija Filipović Ožegović, nakon čega će u kratkoj prezentaciji biti predstavljeni rezultati projekta i dodeljene zahvalnice partnerskim Univerzitetima na HERSUS projektu od strane predstavnika ambasada HERSUS zemlja u Srbiji. Takođe, po završetku ceremonije je planirano otvaranje izložbe rezultata HERSUS projekta u atrijumu zgrade Rektorata.

Ovom prilikom, a nakon završetka same ceremonije izjave za medije će davati: rektor Univerziteta u Beogradu – prof. dr Vladan Đokić,  dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu – prof. Vladimir Lojanica i menadžer za diseminaciju i komunikaciju HERSUS projekat – dr Aleksandra Milovanović.

Foto: promo

Text: promo

<<  Jun 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..