Beogradski sajam knjiga u četvrtak, 27. oktobra 2022. obeležiće gostovanja italijanskih autora na štandu Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu u hali 4, u 16.00 održaće se promocija grafičke novele „Nikola Tesla, čovek koji je oblikovao budućnost”, u prisustvu autora Danijelea Meučija i u 18.00 Antonio Kučinijelo će razgovarati sa lektorkom za italijanski jezik Pinom Porcio i publici predstaviti knjige “Le ali del bruco” i “Pathemata Mathemata”, u izdanju izdavačke kuće Pendragon.  Grafičku novelu „Nikola Tesla, čovek koji je oblikovao budućnost” Danijelea Meučija objavila je izdavačka kuća Komshe d.o.o na engleskom i srpskom jeziku 2021. godine.

„Nikola Tesla, čovek koji je oblikovao budućnost” je grafički roman za sve čitaoce koji žele da saznaju više o životu ovog izvanrednog srpskog pronalazača: Tesla nije bio samo pronalazač, voleo je i da debatuje, čita poeziju, da jede i pije, igra poker… Priča o Teslinom životu, divno preneta na akvarele, rezultat je dvogodišnjeg istraživanja autora i zasniva se na intervjuu koji je Nikola Tesla dao za Liberty Magazine 1935. godine.

Danijele Meuči, poznat i kao MEU, italijanski je ilustrator koji živi Beogradu. Rođen je u Spilimbergu (Pordenone, Friuli-Venecija Đulija), a odrastao je u Luki gde je studirao vizuelne umetnosti. Nakon studija arhitekture na Univerzitetu u Trstu, 2015. godine seli se u Berlin gde radi kao ilustrator i dizajner logotipa. Godine 2017. odlazi u Beograd gde započinje saradnju sa izdavačkom kućom Komshe, u čijem izdanju objavljuje „Shades of Belgrade“, kolekciju ručno crtanih ilustracija o Beogradu, i knjigu „Nikola Tesla, čovek koji je oblikovao budućnost“.

Antonio Kučinijelo će razgovarati sa lektorkom za italijanski jezik Pinom Porcio i publici predstaviti knjige Le ali del bruco i Pathemata Mathemata, u izdanju izdavačke kuće Pendragon. Kučinijelo je rođen u Avelinu 1975. Njegov književni debi, Un’altra opportunità, objavila je 2003. izdavačka kuća Pendragon ali je uspeh stigao tek 2015. godine sa obrazovnim romanom Le ali del bruco inspirisanim paradigmom pristupa održivih sistema koju je osmislio Serđo Barile, redovni profesor na Univerzitetu „La Sapienza“ u Rimu. Ista paradigma je bila inspiracija za knjigu Pathemata Mathemata, objavljenu 2019. godine, takođe u izdanju izdavačke kuće Pendragon. Ovaj autor organizuje radionice čitanja i pisanja u školama u Italiji; prethodnih godina susreo se sa više hiljada učenika na turneji u kojoj je učestvovalo više od sto osnovnih i srednjih škola.




<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..