Povodom Evroprajda, Vikimedija Srbije u saradnji sa Društvom ponosa organizuje uređivački maraton Viki voli prajd. Maraton će trajati od 12. do 18. septembra. Tokom maratona urednici i urednice na Vikipediji kao i svi zainteresovani imaće priliku da pišu nove i dopunjuju postojeće članke o znamenitim kvir osobama, filmovima, serijama, knjigama, događajima, istoriji i ostalim temama vezanim za LGBTIКA+ populaciju. Pored toga učesnici takođe mogu obogatiti Vikimedijinu ostavu fotografijama sa Evroprajda i drugih LGBT+ dešavanja.

Cilj ove akcije je umnožavanje i veća vidljivost sadržaja koji se odnosi na teme od značaja za LGBITКA+ zajednicu na Vikipediji i drugim Viki platformama, a čime se doprinosi širenju slobodnog znanja o njima.

Maraton Viki voli prajd je međunarodnog karaktera. Ima podršku brojnih Vikimedijinih ogranaka i korisničkih grupa na različitim jezičkim verzijama Vikipedije, poput Vikimedije Nemačke i Vikimedije Španije, ali i korisničkih grupa na albanskom, srpskohrvatskom, grčkom, turskom i francuskom jeziku.

Molimo Vas da medijski podržite događaj.

<<  Februar 2023  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
     

Putopisi, Intervjui..