Dva naslova u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada „Agon i melanholija. Život i delo Miloša Crnjanskog” Gorane Raičević i „Empedokle. O ustrojstvu sveta i ljudskoj sudbini” Sandre Šćepanović danas ušle u najuži izbor za nagradu „Nikola Milošević”. Nagradu dodeljuje Radio Beograd 2 za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije. Roman Ota Horvata „Noćna projekcija” je juče takođe ušao u najuži izbor za Nagradu „Beogradski pobednik” za roman godine.

Žiri u sastavu prof. dr Zorana Paunovića (predsednik), prof. dr Bogdana Lubardića i prof. dr Zorana Dimića, izdvojio je ukupno tri naslova u najuži izbor, a odluku o 20. dobitniku nagrade „Nikola Milošević” će doneti na završnoj sednici 2. februara u studiju Radio Beograda 2, koju će ovaj program direktno prenositi. Nagrada će biti uručena 9. februara, na dan kada Radio Beograd 2 obeležava 64 godine postojanja.

Roman Ota Horvata „Noćna projekcija” je juče takođe ušao u najuži izbor za Nagradu „Beogradski pobednik” za roman godine. Žiri u sastavu dr Predraga Petrovića, dr Slađane Ilić, dr Nataše Anđelković i dr Vesne Trijić izdvojio je ukupno šest romana u najuži izbor. Odluka o dobitniku biće saopštena 28. januara 2022. godine, na dan kada je 1846. godine u Beču prvi put izveden „Beogradski kadril” (kasnije poznat kao „Srpski kadril”) austrijskog kompozitora Johana Štrausa Mlađeg, koji je komponovao po nalogu kneza Miloša Obrenovića.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..