Učestvuju: Ana Petrović (Da se zna), Dušan Kokot (Građanski preokret), Miloš Urošević (Žene u crnom), Daliborka Uljarević (Centar za građansko obrazovanje) i drugi. Moderiraju: Milena Berić i Srđan Hercigonja. U petak, 24. decembra, s početkom u 19 sati u KROKODILovom Centru će se održati razgovor pod nazivom Pozdrav sa crne liste u kome će učestvovati predstavnici civilnog sektora iz Srbije i iz regiona. Razgovor će biti posvećen promenjenim okolnostima u kojima se održavaju aktivnosti organizacija civilnog sektora tokom pandemije, izazovima koji ih čekaju u budućnosti  kao i u konsolidaciji demokratskih vrednosti tokom kriznih vremena.

Razgovor je posvećen i jačanju saradnje civilnog sektora u vreme krize, a govoriće se i o pregovaračkim sposobnostima i kapacitetima nevladinih organizacija u vanrednim okolnostima.

Kao osnova za debatu poslužiće analiza pod nazivom Uticaj COVID-19 pandemije na nezavisni sektor u zemljama zapadnog Balkana koju su tokom jula meseca izradili Srđan Hercigonja i Milena Berić. Analiza će ovom prilikom biti javno objavljena a izrađena je na osnovu upitnika i rezultata fokus grupa u kojima je učestvovalo nekoliko desetina predstavnika nevladinog sektora iz Srbije i regiona.

Događaj predstavlja završnu fazu KROKODILovog projekta Better Together – Jačanje dijaloga i saradnje u kriznim vremenima koji je proteklih godinu dana okupljao predstavnike organizacija iz nevladinog sektora zemalja regiona zapadnog Balkana (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Kosovo) i Evropske unije (Hrvatska, Slovenija, Bugarska i Rumunija) u diskusiji o načinu na koji su državne institucije odgovorile na pandemiju u odnosu na nevladin sektor a pogotovo u odnosu na organizacije iz domena kulture i kreativnih industrija.

Projekat Better Together podržao je Balkanski fond za demokratiju Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih država, Agencije za međunarodni razvoj Sjedinjenih Država (USAID).

 

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..