Beogradski sajam je ove godine pripremio decembarski događaj koji će obeležiti pretpraznične dane, a u carstvu knjiga sa radošću će nastaviti da se susreću izdavači, autori i posetioci. Predstoji nam premijerno izdanje kulturnog događaja koji bi trebalo da bude svojevrstan omaž velikom i tradicionalnom Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, koji nije održan već drugu godinu zaredom. Manifestacija „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“, prodajna izložba posvećena čitalačkoj publici, održaće se od petka, 17. decembra, do nedelje 26. decembra u hali 2 Beogradskog sajma.

Ljubitelji pisane reči će na kraju godine, a uoči velikih praznika Nove godine i Božića, nastaviti tradiciju i dobiti mogućnost da ostvare nezamenljiv doživljaj - direktan kontakt sa knjigom i autorima. Posetioci će moći na jednom mestu da sagledaju ovogodišnju domaću izdavačku ponudu izdanja za sve uzraste i doba čitalaca, i da, po najpovoljnijim cenama, obnove privatne kolekcije knjiga.

Da bi, kao organizator događaja, Beogradski sajam omogućio da se na sajmu predstavi što veći broj izdavača i trgovaca knjigom i da bi se pružila mogućnost za što širi krug posetilaca, ponuđeni su izuzetno povoljni uslovi za učešće izlagačima i posetiocima.

Na poziv za učešće odazvalo se gotovo 100 učesnika, među kojima je veliki broj renomiranih izdavača:

Laguna, Vulkan, Geopoetika, Službeni glasnik, Akademska knjiga, Albatros plus, Štrik, Kosmos, Catena mundi, Agora, Prometej, Partenon, Pčelica, Miroslav, Klet, Mladinska knjiga, Andrićev institut iz Višegrada i mnogi drugi.

Uz popularnu cenu ulaznice od 100 dinara, očekujemo da će se Beograđani i gosti Beograda rado odazvati pozivu da posete ovu manifestaciju i godinu završe družeći se sa knjigom. Pored Beograđana, za sajam „Knjiga  na  Sajmu,  Sajam  u  srcu“ zainteresovali  su  se  i  redovni  posetioci  sajmova  knjiga  iz  Srbije,  a najavljene su i organizovane posete iz Bosne i Hercegovine.

Iako će Sajam biti prodajnog karaktera, neki od izdavača su odlučili da predstave svoja izdanja i pozovu autore,  pa  će  se  tako na  otvorenom  promotivnom  prostoru  u  hali  2,  nivo  C,  predstaviti  pojedini izdavači i njihovi gosti.

Okupljanje zaljubljenika u pisanu reč na Beogradskom sajmu ima dugu tradiciju. Ovogodišnja manifestacija pod sloganom „Knjiga na Sajmu, Sajam u srcu“nastoji da podseti čitaoce na emotivan odnos i prema knjizi i prema sajamskoj tradiciji.

Dobre navike i kontakt sa knjigama zadržaćemo prednovogodišnjim susretima u hali 2 Beogradskog sajma, gde će se u carstvu knjiga okupiti najverniji poštovaoci knjige u uverenju da je knjiga lekovita i da će uneti optimizam i dobru energiju u Novu godinu.

Uoči praznika obradujmo sebe i svoje najdraže dobrom knjigom, koja se u ovim izazovnim vremenima dokazala kao najbolji prijatelj.

<<  April 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
     

Putopisi, Intervjui..