U nedelju i ponedeljak 04. i 05. jula 2021. godine u Klubu galeriji Polet (Cetinjska 15, Beograd) biće održan VII Festival fantastične književnosti „Art-Anima“. Reč je o manifestaciji koja prepoznaje i promoviše fantastiku ne samo kao umetničko sredstvo i tekstualnu strategiju modernog književnog stvaralaštva, već i kao svojevrsnu mapu stvarnosti koja nas okružuje i onih u kojima bismo mogli da se nađemo. Satnica i dodatne informacije o Festivalu nalaze se na adresi: art-anima.com/festival

Učešće na festivalu uzeće 20 govornika, među kojima su ugledni i nagrađivani pisci, urednici, izdavači, književni kritičari, kao i poznati kulturni i naučni radnici: Goran Skrobonja, Vladislava Gordić Petković, Ljiljana Gavrilović, Srđa Janković, Milan Ćirković, Slobodan Bubnjević, Dejan Ognjanović, Mladen Jakovljević, Ivan Nešić, Adrijan Sarajlija, Mladen Milosavljević, Ana Marija Grbić i drugi.

U fokusu ovogodišnje manifestacije naći će se stvaralaštvo domaćih pisaca, uz tribinu na kojoj će vrsni promoteri nauke govoriti o preplitanju nauke i fantastike u delima Ursule K. LeGvin i Artura Klarka.

VII Festival fantastične književnosti „Art-Anima“ organizuju sajt Art-Anima.com i beogradska izdavačka kuća „Kontrast“. Ulaz je slobodan.

<<  Maj 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
  
  

Putopisi, Intervjui..