Svetski bestseler Šifra ucena zasnovan je na istinitoj priči o špijunaži u Beloj kući. Pisan je za ljubitelje fantastičnih teorija zavere o odnosu dve najveće svetske sile – Amerike i Rusije. Ubistva, mračne sile i misterije na granici istinitosti i fikcije stvorili su eksplozivni triler koji se čita u jednom dahu. Upravo zbog tematike kojom se bavi, roman je posebno intrigantan medijima, što je i dovelo do njegove popularnosti. Globalnu polemiku dodatno izaziva i činjenica da je autor želeo da ostane anoniman. U oktobru 2016. godine bila je nedelja izbora u Americi. Novinarka Grejs Eliot na tragu je informacije za koju veruje da će joj najzad vinuti karijeru u visine. 

Porno-zvezda je voljna da progovori o aferi s muškarcem za kog se neki nadaju – a mnogi i plaše – da će postati predsednik Sjedinjenih Država. Ali niko ne želi ni da pogleda njen izveštaj. Čak ni njen šef, izdavač najvećeg američkog tabloida. Umesto toga, Grejs kreće na put u Evropu, gde otkriva priču toliko veliku, toliko dramatičnu da bi mogla da odluči o ishodu američkih izbora, ali i da bude uzrok novog hladnog rata. Počinje bitka s vremenom – Grejs se bori sa sopstvenim željama da postane jedno od vodećih imena istraživačkog novinarstva, ali u tom procesu suočava se s rizikom da će možda izgubiti život. Da li će ova hrabra novinarka razotkriti jednu od najvećih teorija zavere našeg doba i iz te priče izaći netaknuta? Odgovore pronađite u knjizi Šifra ucena, ali budite oprezni. Tanka je linija između činjenica i fikcije.

Autor ovog šokantnog trilera je bivši novinar, čiji se identitet čuva u tajnosti kako bi se zaštitile ideje koje su roman inspirisale. Ne koristi društvene mreže, a svoje lične podatke ne voli da deli ni sa kim, pa čak ni sa čitaocima. Njegovu knjigu Šifra ucena, koja je izazvala buru javnosti, potražite u obližnjoj Vulkan knjižari ili na sajtu Izdavaštva www.vulkani.rs.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..