U okviru 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga Vulkan izdavaštvo će u periodu od 20. do 27. oktobra predstaviti veliki broj stranih i domaćih izdanja svojim vernim čitaocima. Ljubitelji stranih izdanja u bogatoj ponudi moći će da odaberu, prema ličnim afinitetima, žanrovski različite naslove nastale iz pera svetski poznatih autora bestselera. Tamo gde rakovi pevaju, roman Delije Ovens, veličanstvena je priča o odrastanju i tajnama koje ljubomorno čuvamo, oda lepoti i moći prirode. Knjiga broj jedan na Amazonovoj top-listi, prodata u više od milion primeraka, dvadeset četiri nedelje krasila je prvo mesto bestseler liste Njujork tajmsa.

Od Serena Svejstrupa, autora popularne TV serije The Killing, stiže skandinavska i svetska književna senzacija pod nazivom Čovek od kestena, bestseler prodat u više od dvadeset zemalja. Najuticajnija turska spisateljica Ajše Kulin, čije su knjige prodate u deset miliona primeraka, donosi nam roman Četiri žene iz Istanbula, priču o ljubavi i žrtvovanju. Ukoliko volite stil pisanja Eloize Džejms, uživaćete u strastvenoj ljubavnoj priči u romanu Nevesta do srede, koju potpisuje Ketrin Bajbi. Fanovi Elene Ferante zadržaće se na stranicama knjige Priča o jednoj porodici, romanu Roze Ventrele o zabranjenoj ljubavi, prijateljstvu i životu u siromašnim kvartovima na jugu Italije. Ljubitelje misterija opčiniće knjiga o kojoj svi pričaju – Tihi pacijent, triler broj jedan na sajtovima Amazon i Goodreads koji potpisuje Aleks Majklidis. Cveće iznad inferna još jedan je naslov iz žanra trilera. Njegovu autorku Ilariju Tuti, novu zvezdu italijanske književne scene, zbog specifičnog stila pisanja prozvali su ženskim Donatom Karizijem.

Knjige iz popularne psihologije uneće novu dozu optimizma, pokrenuće vaše najlepše misli i osećanja i pomoći će vam da vedrije koračate kroz život. Čitajući knjigu Hidra Džoša Kofmana naučite kako da prikupite hrabrost, suočite se s najvećim strahovima, borite se i istrajete sve do pobede. Do ostvarenja ciljeva i ambicija put je trnovit, a knjiga Izlaz iz Lavirinta Spensera Džonsona otkriće vam kako da pronađete izlaz iz svakog lavirinta koji vam život nametne. Da bismo bili srećni i ostvareni, potrebno je da pre svega budemo zdravi. U knjizi Jedi i pobedi bolest, koju je napisao dr Vilijam Li, naučite kako da iz hrane izvučete ono najbolje, poboljšate imunitet i zdravlje celog organizma. Problemi s kojima se svakodnevno suočavamo, a tiču se braka, dece, razvoda, nesreća i prolaznosti života prikazani su na jedan potpuno nov način u knjizi Seks & grad: Ima li ga još? Posle dve decenije autorka Kendas Bušnel otkriva šta se i koliko promenilo u savršenom nastavku jedne od najrevolucionarnijih knjiga dvadesetog veka. Pomoću afirmacija čuvene Lujze Hej i saveta stručnjaka Dejvida Keslera, priručnik Iscelite svoje srce otvoriće vam nove horizonte i uneti u život veliku ljubav i radost. Kako biste pronašli svoju svrhu i misiju i počeli da živite u skladu s tim, pročitajte knjigu autorskog dvojca dr Džona Greja i Ardžuna Ardaga pod nazivom Planeta muškaraca. Pored toga što ističe dvanaest kvaliteta savremenog muškarca, sadrži savete koji će pokazati damama kako da prepoznaju pravog i pouzdanog partnera.

Ovo su samo neki od brojnih naslova koji vas očekuju na štandovima Vulkan izdavaštva u Hali 1 i Hali 4 tokom predstojećeg Sajma knjiga. Pored bestselera, pripremili smo istorijska dela, klasike, trilere, ljubavne romane, dela iz popularne psihologije i još mnogo toga! Upotpunite svoju biblioteku ove jeseni kvalitetnim naslovima kojima ćete se uvek rado vraćati.

<<  Mart 2024  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    

Putopisi, Intervjui..